Službeni internet portal Varaždinska županija

Tematsko predavanje "PREVENCIJA I BORBA PROTIV KORUPCIJE"

OBJAVLJENO 08.12.2015.

Antikorupcijsko povjerenstvo Varaždinske županije, povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, organizira tematsko predavanje "Prevencija borbe protiv korupcije" koje će se u srijedu, 9. prosinca 2015. godine s početkom u 11:00 sati u Maloj dvorani Županijske palače u Varaždinu, Franjevački trg 7.

Predavanje će održati doc.dr.sc. Marija Boban s Pravnog fakulteta u Splitu, s ciljem podizanja svijesti građana o štetnosti korupcije, jer bez građanskog aktivizma ne mogu se očekivati značajniji pomaci u suprotstavljanju korupciji. Predavanje se organizira za ciljanu skupinu i to Vijeća učenika organiziranih u srednjim školama Varaždinske županije, jer je prevenciju najbolje razvijati osvješćivanjem građana o štetnosti korupcije, te o tome da je efikasni način borbe protiv korupcije hrabrenje građana da ne šute i ne mire se s njome.

Podsjetimo, u meksičkom gradu Meridi 2003. godine potpisana je Konvencija Ujedinjenih naroda protiv korupcije, koju kao sveobuhvatni dokument čine mjere prevencije i kriminalizacije korupcije, a velika je pažnja usmjerena prevenciji korupcije u javnom i privatnom sektoru. Iste je godine Opća skupština Ujedinjenih naroda 9. prosinca proglasila Međunarodnim danom borbe protiv korupcije.

 

 

NAJČITANIJE NOVOSTI