Službeni internet portal Varaždinska županija

Vlasta Cindrić, nova predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova

OBJAVLJENO 06.06.2019.

Županijska vijećnica Vlasta Cindrić nova je predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije. Županijski vijećnici su na Skupštini održanoj potvrdili novo vodstvo Povjerenstva, pa je uz Cindrić imenovana i Valerija Paljak kao njezina potpredsjednica.

Danas, 5. lipnja, Povjerenstvo je održalo prvu sjednicu u novom sastavu te je Cindrić najavila novi pristup te nove programe na kojima će raditi.

- Svrha Povjerenstva za ravnopravnost spolova je promicanje ravnopravnosti i uvođenje načela ravnopravnosti spolova u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave. Djelujemo prvenstveno na područjima ljudskih prava žena, jednakim mogućnostima na tržištu rada, rodno osjetljivog obrazovanja, ravnopravnosti u procesu odlučivanja na županijskoj razini, suzbijanju nasilja nad ženama, zdravlju žena te ostalim pitanjima utvrđenog prema nacionalnim dokumentima. – naglasila je Cindrić.

Na početku sjednice članice Povjerenstva pozdravio je zamjenik župana Robert Vugrin.

- Drago mi je da se Povjerenstvo sastalo i da radite na svim bitnim poljima koja su važna u ovoj osjetljivoj i važnoj temi. Iskrene čestitke novoj potpredsjednici, županijskoj vijećnici Vlasti Cindrić i potpredsjednici Valeriji Paljak te svima želim puno sreće i uspjeha u daljnjem radu. – rekao je Vugrin.

U Varaždinskoj županiji prvo Povjerenstvo osnovano je 2002. godine, a donošenjem Zakona o ravnopravnosti spolova 2008. godine normirano je osnivanje Povjerenstva kao i njezin sastav.  Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Varaždinske županije čine: Vlasta Cindrić, predsjednica, Valerija Paljak, potpredsjednica, te članica Martina Bistrović, Viktorija Horg, Melita Mesarić, Goranka Štefanić, Gordana Novosel, Violeta Vidaček Hanjš, Davor Matačić, Katica Levanić i Sonja Poljak.

NAJČITANIJE NOVOSTI