Službeni internet portal Varaždinska županija

Županijsku palaču posjetili učenici iz Osnovne škole Petrijanec

OBJAVLJENO 24.11.2017.

Danas su Županijsku palaču, sjedište Varaždinske županije, posjetili učenici trećih razreda Osnovne škole Petrijanec. U pratnji svojih učiteljica u posjetu su došla četiri razreda iz Petrijanca te su se tom prilikom upoznali s bogatom poviješću Varaždinske županije.

Razgledali su Malu dvoranu te slušali priču o obnašateljima dužnosti župana kroz povijest. Ispred Skupštinske dvorane učenici su s posebnom pažnjom promatrali husarsko odijelo i slušali o slavnim husarima. Velika Skupštinska dvorana ubrzo je postala ispunjena dječjim znatiželjnim pogledima i divljenjem.

U najvećem uredu u Županijskoj palači primio ih je zamjenik župana Tomislav Paljak koji im je ukratko opisao radni dan dužnosnika, detalje iz povijesti povezane s našom Županijom te je odgovarao na zanimljiva pitanja malih posjetitelja.

- Zaista mi je drago da djeca pokazuju interes za povijest naše Županije. Vrlo je važno da djeci na njima zanimljiv način čim više približimo društvo te da ih na taj način zainteresiramo za učenje.  – rekao je zamjenik župana Paljak.

NAJČITANIJE NOVOSTI