Službeni internet portal Varaždinska županija

Drugu gimnaziju Varaždin posjetila pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj

OBJAVLJENO 20.06.2018.

Pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj posjetila je danas Drugu gimnaziju Varaždin te je tom prigodom održala radni sastanak s zamjenikom župana Varaždinske županije Tomislavom Paljakom te ravnateljicom škole Zdravkom Grđan, a susrela se i sa svim djelatnicima škole.

Glavni razlog posjete bila je provedba eksperimentalnog programa „Škola za život“, a cilj programa je provjera primjenjivosti novih kurikuluma i oblika metoda rada te novih nastavnih sredstava s obzirom na povećanje kompetencija učenika u rješavanju problema te povećanje zadovoljstva učenika u školi te motivacija njihovih učitelja i nastavnika. Zamjenik župana Paljak izrazio je zadovoljstvo ovom posjetom te je istaknuo važnost dobre suradnje Županije, Ministarstva te same škole u ostvarivanju mnogih projekata.

- Da bi škola išla naprijed, važna je dobra suradnja i komunikacija između osnivača škole, Ministarstva, vodstva škole, ali i roditelja. Samo tako se postiže uspjeh – rekao je zamjenik župana te je naglasio kako Varaždinska županija prednjači po ulaganju u obrazovanje.

- Društvo koje ulaže u obrazovanje, ulaže u budućnost jer obrazovani i educirani moraju biti nositelji razvoja svakoga društva – zaključio je zamjenik župana.

NAJČITANIJE NOVOSTI