Službeni internet portal Varaždinska županija

Maestralni koncert učenika na varaždinskom Korzu

OBJAVLJENO 16.04.2018.

Na prepunom Trgu kralja Tomislava, povodom 190 godina djelovanja Glazbene škole u Varaždinu, održan je koncert učenika varaždinske Glazbene škole i njihovih kolega iz Ravensburga. Pod dirigentskom palicom Haralda Hepnera, izveli su „Genesis suitu“ britanskog kompozitora Tolge Kashifa koju je 2010. godine izveo Londonski simfonijski orkestar.

Nakon odličnog koncerta u Ravensburgu, mladi glazbenici suitu su izveli i u srcu Varaždina, na varaždinskom Korzu. Ovaj koncert središnji je dio proslave 190. godina Varaždinske glazbene škole.

Proslava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović održava cijele ove godine.

Na koncertu su bili i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, izaslanik premijera Anđelko Stričak, župan Radimir Čačić, posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, zamjenik župana Tomislav Paljak, gradonačelnik Ivan Čehok i ravnatelj Glazbene škole Davor Matačić.

Svi dužnosnici složili su se da glazba povezuje ljude, te varaždinsku publiku pozvali da uživaju u talentima mladih nadarenih glazbenika. Župan Varaždisnke županije Radimir Čačić posebno je istaknuo kako je Županija ponosna na svoju Glazbenu školu, na povijest, tradiciju i trud profesora koji obrazuju ove mlade ljude.

NAJČITANIJE NOVOSTI