Službeni internet portal Varaždinska županija

Obilježen EUROPSKI ŠKOLSKI SPORTSKI DAN

OBJAVLJENO 05.10.2016.

Europski školski sportski dan – najveći pojedinačni događaj Europskog tjedna sporta održao se 30. rujna 2016. u Hrvatskoj i u još 15 europskih zemalja. Osnovna škola Šemovec se prvi puta pridružila ovoj vrijednoj manifestaciji sa zadatkom da što više djece u školi bude tjelesno aktivno. To je bio dan u kojem su učenici i učitelji provodili različite oblike tjelesne aktivnosti koje su osmislili voditelji projekta profesor Tjelesne i zdravstvene kulture Damir Popović te učiteljica razredne nastave Ivana Posavec- Lončarić.

Europski školski sportski dan inspiriran je Mađarskim školskim sportskim danom, događajem koji posljednjih 10 godina vrlo uspješno organizira Mađarska školska sportska federacija i u kojem na godišnjoj razini sudjeluje više od 200.000 djece.

Učenici i učitelji  Osnovne škole Šemovec zajedno s ravnateljicom Marinom Hižak uživali su u raznim aktivnostima i sadržajima tokom dana. Pet minuta od školskog sata odvojili su za vježbe uz pjesmu, pod odmorima plesali su uz zvukove najnovijih MTV hitova, izvodili tzv. "valove" kao na tribinama, igrali tenis na satovima TZK-a. Odmjerili su snage sudjelujući i u raznim poligonima prepreka, štafetnim igrama. Sam događaj je bio popraćen od strane lokalne VTV televizije.  

Učenici su svojom spontanošću, maštom, „uplovili“ u svijet tjelesne aktivnosti i uživali u zabavnom i atraktivnom danu, a u školi se nadaju da su ovim obilježavanjem potaknuli učenike na tjelesno vježbanje i izvan škole u slobodno vrijeme.

Damir Popović, prof.