Službeni internet portal Varaždinska županija

Održani 17. Olimpijski festival dječjih vrtića Varaždinske županije

OBJAVLJENO 29.05.2018.

Festival otvorio zamjenik župana Tomislav Paljak, a pobjednik je Dječji vrtić Bajka iz Varaždina.

Jučer je na stadionu Sloboda u Varaždinu održani 17. Olimpijski festival dječjih vrtića Varaždinske županije, a pobjedu je odnio Dječji vrtić Bajka iz Varaždina, dok su drugo mjesto zauzela djeca iz Dječjeg vrtića iz Ivanca, a treće mjesto pripalo je Dječjem vrtićuSmjehuljicaizLudbrega.

Festival se održao u organizaciji Saveza sportova Varaždinske županije, a otvorenju je prisustvovao i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak koji je pohvalio ideju i organizaciju same olimpijade.

- Glavni cilj Olimpijade je doprinijeti odgajanju djece putem sporta i poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta – rekao je zamjenik župana te dodao kako su  poštovanje pravila igre i drugih natjecatelja te službenih osoba, fair play, samodisciplina, timski rad, samopoštovanje i odbacivanje nasilja, najvažniji elementi natjecanja, te su puno važniji od same pobjede.

Djeca su se inače natjecala u malom nogometu, skok u dalj s mjesta,  bacanju loptice u dalj utrci na 50 metara te u štafetnoj utrci na 2 puta 25 metara.

NAJČITANIJE NOVOSTI