Službeni internet portal Varaždinska županija

Otvoren Područni odjel Glazbene škole Varaždin u Srednjoj školi Ivanec

OBJAVLJENO 09.09.2016.

Zahvaljujući suradnji Srednje škole Ivanec i Glazbene škole Varaždin danas je u Ivancu otvoren Područni odjel varaždinske Glazbene škole. Varaždinska županija i Glazbena škola Varaždin potiču izvrsnost pa je stoga otvorenje područnog odjela u Srednjoj školi Ivanec važan element u obrazovanju jer će glazbeno obrazovanje biti omogućeno djeci iz Ivanca i okolice, koji će moći naučiti svirati instrument za koji su talentirani.

Prisutnima se na početku obratio ravnatelj Glazbene škole Varaždin Davor Matačić.

- Kvalitetno glazbeno obrazovanje izrazito dobro utječe na razvoj mladih. Glazbena škola Varaždin dobiva komplimente vrhunskih glazbenih stručnjaka koji su bili u školi i koji rade s našim bivšim učenicima, i nadam se da će moji kolege ovdje provesti dugi niz godina te da ćemo plodove njihovog rada jednog dana moći realizirati i na to biti ponosni - rekao je prilikom otvorenja ravnatelj Glazbene škole Varaždin Davor Matačić.

Područni odjel Glazbene škole Varaždin u Ivancu otvorio je župan Varaždinske županije Predrag Štromar, istaknuvši pritom kako je odjel fantastično opremljen s novim pijaninom, novim klupama koji će olakšati potencijalnim budućim glazbenim majstorima naučiti svirati ono što vole i za što su talentirani.

- Ovo nije bio jednostavan projekt, no kako se nalazimo u kraju gdje su ljudi dobre ćudi, nije bilo nikakvih problema dogovoriti se s 4-5 dionika koji su sudjelovali u njegovom pokretanju - kazao je župan Štromar.

Otvaranju odjela prisustvovali su i gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić, zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, pročelnici upravnih odjela za financije te prosvjetu, kulturu i sport u Varaždinskoj županiji Klaudija Brezovec i dr. sc. Miroslav Huđek, ravnateljica Srednje škole Ivanec Lidija Kozina, kao i profesori i učenici Glazbene škole Varaždin i Srednje škole Ivanec.