Službeni internet portal Varaždinska županija

Najava Europskog tjedna u Varaždinskoj županiji

OBJAVLJENO 06.05.2018.

Varaždinska županija i ove je godine pripremila raznovrstan program u sklopu obilježavanja Europskog tjedna. Program započinje radionicom za poduzetnike kojeg organizira u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca – Regionalnim uredom Varaždin i HUP Udrugom profesionalca za fondove EU, a koja će se održati u multimedijskoj dvorani Tehnološkog parka Varaždin s početkom u 13.00 sati. 

Radionica je namijenjena poduzetnicima koji će imati priliku čuti koje im mogućnosti za sufinanciranje poduzetničkih projekata iz EU fondova stoje na raspolaganju, uključujući natječaje Programa ruralnog razvoja, programe Unije te HBOR-HAMAG programa te ujedno imati priliku dobiti i individualne konzultacijske usluge za konkretne ideje koje imaju.

Drugi dan EU tjedna posvećen je također fondovima, a ovaj puta namijenjen je javno-pravnim tijelima. Partner Varaždinskoj županiji u realizaciji info-dana o Europskim strukturnim i investicijskim fondovima je Agencija za razvoj Varaždinske županije – AZRA d.o.o. Info dan održat će se 8. svibnja s početkom u 9.30 u Skupštinskoj dvorani Varaždinske županije.

Zadnji dan Europskog tjedna, sam Dan Europe – 9. svibnja, biti će posvećen najmlađim sugrađanima naše županije, koji će se već tradicionalno okupiti u parku Vatroslav Jagić gdje će prezentirati kulturno i povijesno bogatstvo raznolikost država članica Europske unije. Događaj službeno počinje u 11.00 sati, a otvoren je za sve zainteresirane građane. Partneri manifestacije „Europa u srcu Varaždinske županije“ već tradicionalno, četrnaestu godinu za redom, su Društvo „Naša djeca“ Varaždin i dječji vrtići s područja Varaždinske županije. U slučaju lošeg vremena događaj će biti odgođen, a građani će putem medija i službene stranice Varaždinske županije obaviješteni o novom terminu održavanja manifestacije.

Europski tjedan manifestacija je koju je pokrenulo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u suradnji sa županijama kojim se obilježavaju dva značajna datuma u povijesti Europske unije - 5. svibnja 1949. godine, dan osnivanja Vijeća Europe i 9. svibnja 1950., dan potpisivanja tzv. Schumanove deklaracije koji se u Europskoj uniji obilježava kao Dan Europe.

U ime organizatora Varaždinske županije sve zainteresirane sugrađane za uključivanje u aktivnosti Europskog tjedna pozivaju posebna savjetnica župana, Natalija Martinčević, zajedno s partnerima Varaždinske županije Sanjom Ostroški, direktoricom HUP – Regionalnog ureda Varaždin, Jelenom Mikić, ravnateljicom društva „Naša djeca“ Varaždin, kojima se pridružuje i zamjenik direktora Agencije za razvoj Varaždinske županije AZRA, Krunoslav Blaži.

NAJČITANIJE NOVOSTI