Službeni internet portal Varaždinska županija

Župan na otvorenju najmodernijeg vrtića u Županiji

OBJAVLJENO 22.12.2017.

U Gornjem Knegincu otvoreni je  novi dječji vrtić - najmoderniji u našoj Županiji Na otvorenju su osim načelnika Općine Gorana Kaniškog bili i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, potpredsjednik Vlade ujedno i ministar graditeljstva te prostornog uređenja Predrag Štromar, saborski zastupnik Anđelko Stričak te državni tajnik dr.sc.Marin Strmota.

Izgradnja te opremanje vrtića koštalo je više od 12 milijuna kuna, a izgradnju je  u potpunosti financirala Općina, nešto  što iz proračunskog viška, nešto od kredita.

Nakon pozdravnih riječi načelnika Kaniškog, prisutnima se obratio župan Čačić koji je rekao kako je vodstvo u ovoj općini uvijek bilo dinamično i ispred svog vremena - često na svoju štetu aludirajući na novu raspodjelu proračunskih sredstva u jedinice lokalne samouprave.

- Samo Varaždin i Kneginec u novoj preraspodjeli budžetskoj poravnanja nisu bili dobitnici. Razgovarao sam s načelnikom Kaniškim  koji je rekao kako je puno zadovoljniji kada je u poziciji kada mu se ne treba davati, nego da mu se daje - rekao je župan Čačić te dodao kako je Kneginec najbogatija i najuređenija općina u županiji.

Čestitke svima na ovome prekrasnome zdanju. Budite ponosni na novoizgrađeni vrtić – poručio je župan mještanima.

Nakon službenog otvorenja kojeg su svojim nastupom uljepšala i djeca predškolske dobi, uzvanici te mještani su razgledali same prostorije vrtiće.

NAJČITANIJE NOVOSTI