Službeni internet portal Varaždinska županija

Izložba vina u Vinici okupila veliki broj izlagača i posjetitelja

OBJAVLJENO 04.03.2018.

U općinskoj zgradi Općine Vinica, u organizaciji Udruge vinogradara i vinara „Vinea“ održala se izložba mladih vina „Vinea 2018.“, a otvorenju izložbe su prisustvovali i mnogobrojni uzvanici među kojima; državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, župan varaždinske županije Radimir Čačić, predsjednik Županijske skupštine mr.sc. Alen Runac saborski zastupnik Anđelko Stričak, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj dr.sc. Dragutin Vincek te mnogi drugi.

Nakon pozdravnih riječi domaćina, načelnik Općine Vinica Marijana Kostanjevca te organizatora uzložbe prisutnima se obratio i župan Radimir Čačić.

-  Nisam mogao ni želio propustiti ovaj događaj jer je ovo s jedne strane jedna od najvećih izložba vina u našoj Županiji, a s druge je strane to vrlo važan događaj za samu općinu Vinica. Ovdje je tradicija proizvodnje kvalitetnih vina jako duga, Vinica se vezuje uz vino, mogli bismo reći - rekao je župan Čačić te organizatorima čestitao na odličnoj organizaciji.

Inače, na ovogodišnju 18. po redu izložbu vina pristiglo je čak 306 uzoraka iz Varaždinske i susjednih županija te susjedne Slovenije pri čemu je Ocjenjivačka komisija na čelu s dipl.ing. Marijom Kuščar dodijelila 49 zlatnih, 153 srebrnih i 53 brončanih odličja.

Šampionom izložbe proglašeno je vino Solaris izlagača Branka Stolnika, dok je šampion izložbe iz redova članove Udruge vinogradara „Vinea“ Chardonnay tvrtke Lovrini vinogradi.

NAJČITANIJE NOVOSTI