Službeni internet portal Varaždinska županija

Obilazak radova u Radovanu, Črešnjevu i Oštricama

OBJAVLJENO 19.05.2017.

Župan Predrag Štromar: „Radi se na svim područjima, od uređenja prometnica, do ulaganja u školsku infrastrukturu“

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar danas je obišao će radove na uređenju dječjeg igrališta ispred zgrade Dječjeg vrtića i Osnovne škole „Metela Ožegovića“ u Radovanu. Igralište se uređuje u suradnji Varaždinske županije, kao osnivača škole, u čijim prostorima radi i vrtić, i Grada Ivanca kao investitora. Obilasku je nazočio i gradonačelnik Grada Ivanca, ujedno i saborski zastupnik Milorad Batinić te ravnateljica Osnovne škole „Metel Ožegović“ Ankica Koščak.

Župan je bio zadovoljan viđenim.

- Škola u Radovanu ustupila je gradonačelniku i gradu Ivancu ovaj prostor gdje je bilo parkiralište da se ovdje napravi igralište za djecu koja polaze vrtić. Siguran sam da će djeca uživati na ovome igralištu – rekao je župan Predrag Štromar. Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić je naznačio kako je samo igralište prvenstveno namijenjeno za izdvojeno odjeljenje vrtića, odnosno oko 50 predškolaca koji dosad nisu imali adekvatno igralište.

Nakon Radovana, župan je obišao i Područnu školu Črešnjevo koja je u fazi dogradnje i rekonstrukcije jer zbog svojih 88 godina starosti ne udovoljava potrebama današnje nastave.Uz župana Štromara, školu su posjetili i načelnik Općine Beretinec Igor Kos, te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr.sc.Miroslav Huđek.

Načelnik Općine Igor Kos izrazio je zadovoljstvo radovima te pohvalio podršku Varaždinske županije u realizaciji ovoga projekta.

- Jako sam zadovoljan što radovi polako idu prema kraju. U Osnovnoj školi „Črešnjevo“ imat ćemo izuzetno dobre uvjete i djeca će moći pohađati nastavu od prvog do osmog razreda. Osim što će biti rekonstruirana zgrada, školu ćemo potpuno opremiti - rekao je Igor Kos, dok je župan Štromar napomenuo kako je prošle i ove godine za ovakve objekte ukupno izdvojeno 4 milijuna kuna.

Podsjetimo kako je prva faza dogradnje počela 2016. godine i financijski je iznosila 1.424.539,75 kuna. Druga faza izgradnje započela je 2017. godine i iznosi 2.537.419,85 kuna. Ukupna cijena građevinskih radova zajedno sa sanacijom starog dijela škole iznosi 4.190.000,00 kuna.

U prolasku kroz Općinu Beretinec župan je zajedno s načelnikom Kosom pogledao i „pametnu klupu“, klupu  koja koristi solarnu energiju za punjenje mobitela i računala, a postavljena je ispred Općinske zgrade u Beretincu.

Župan je obišao i radove na uređenju i proširenju ceste Presečno- Oštrice čija vrijednost iznosi 350 tisuća kuna, a kako je naglasio ravnatelj ŽUCA-a Tomislav Osonjački, ovime se dodatno poboljšava sigurnost svih sudionika u prometu, kako pješaka tako i vozača.

NAJČITANIJE NOVOSTI