Službeni internet portal Varaždinska županija

Održana manifestacija naziva „3. Dan sjećanja na Dražena Šešeta – Gačice 2018“

OBJAVLJENO 13.08.2018.

U nedjelju je u organizaciji DVD – a Gačice i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec održana manifestacija naziva „3. Dan sjećanja na Dražena Šešeta – Gačice 2018“ u spomen na poginulog hrvatskog branitelja iz Gačica.

Program obilježavanja započeo je svečanim mimohodom od parkirališta do Draženovog groba, a nastavljen polaganjem buketa i paljenjem svijeća, te molitvom koju je na Draženovom posljednjem počivalištu na groblju u Margečanu predvodio vlč. Alojzije Pakrac.

Počast Draženu odali su članovi njegove obitelji, zatim dožupan Varaždinske županije Tomislav Paljak, predsjednik UDVDR Podružnice Varaždinske županije Branko Družinić, predstavnici DVD – a Gačice, UDVDR Ogranka Ivanec, Udruge veterana 2. GBR Grom, HVIDR-a Ivanec, Udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, mještani Gačica i drugi.
U nazočnosti njegove obitelji počast se molitvom, polaganjem buketa i paljenjem svijeća odala i Ivici Cecelji, hrvatskom branitelju s područja grada Novog Marofa, pokopanog također u Margečanu, kao i svim stradalim u Domovinskom ratu.

Svečanost na groblju u Margečanu izvedbom duhovnih i domoljubnih pjesmama uveličao je vokalni zbor Svete Margarete pod ravnanjem Ivana Habuneka.

Manifestacija je nastavljena u školi u Gačicama gdje je nazočne u ime organizatora pozdravio Juraj Vincek, a u svojim pozdravnim riječima predsjednik DVD Gačice Franjo Piskač, uz ostalo je rekao kako mu je drago da je njihova inicijativa prerasla u događaj kojemu svake godine nazoči sve više mještana Gačica i gostiju koji time odaju počast Draženu.

Piskač je najavio da će sljedeće godine ova manifestacija biti obogaćena s još nekim događanjima, a prvenstveno će se poraditi na suradnji s obitelji i sumještanima poginulog Ivice Cecelje u cilju da se i njih uključi, s obzirom na to da je Ivica pokopan uz Dražena, poginuo je istog datuma 4 godine kasnije, a i iste je župe Margečan.

Potpredsjednik UDVDR Podružnice Varaždinske županije i Predsjednik Ogranka Ivanec Ljudvek Cikač ponovno je izrazio veliko zadovoljstvo suradnjom sa DVD – om Gačice i mještanima, a nadasve velikim odazovim djece na ovogodišnjem obilježavanju sjećanja na Dražena.

Istaknuo je također kako mu je posebno drago da je obitelj Ivice Cecelje prihvatila prijedlog da se priključi manifestaciju i kako će, nakon što je ove godine prvi puta bio dio službenog protokola manifestacije, s njom u dogovoru i suradnji tako biti i u narednim godinama.

Skupu se obratio i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, koji se uz pohvalu organizatorima što na ovaj način obilježavaju sjećanje na Dražena, s puno emocija prisjetio druženja s njim u periodu kada su zajedno igrali nogomet u mlađim dobnim kategorijama NK Ivančice Ivanec.

Zamjenik Paljak je istaknuo da ne smijemo nikada zaboraviti isticati veliki doprinos našega kraja u Domovinskom ratu, koji iako nije bio direktno ugrožen, dao je veliki broj hrvatskih branitelja među kojima ih je više od 170, na žalost, smrtno stradalo.

Časnički namjesnik Dražen Šešet rođen je 4. veljače 1971. godine, a poginuo je 8. kolovoza 1991. u mjestu Gređani pokraj Topuskog kao pripadnik 2. GBR Grom.

Za života je bio aktivni član DVD – Gačice, veliki zaljubljenik u nogomet kojeg je igrao rekreativno, te u Nogometnom klubu Ivančica iz Ivanca.

NAJČITANIJE NOVOSTI