Službeni internet portal Varaždinska županija

Održana Zlatna nimfa 2017.

OBJAVLJENO 06.12.2017.

U organizaciji Udruge kuhara Varaždinske županije, Hrvatskog kuharskog saveza, Rotary Club Varaždina, Varaždinske županije i Hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama je održana četrnaesti puta po redu Zlatna nimfa, tradicionalna kulinarska i turistička manifestacija na kojoj su prezentirana i degustirana autohtona jela Varaždinskog kraja.

Sama manifestacija započela je okruglim stolom na temu "Mladi u kulinarstvu", a nastavila se  izložbom proizvoda proizvođača autohtonih namirnica i vina varaždinskoga kraja te radionicama na kojima su se prezentirali načini izrade mnogih delicija s područja Varaždinske županije.

Otvorenju manifestacije je prisustvovao i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak te pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj dr.sc. Dragutin Vincek.

Zamjenik Paljak je tom prigodom naglasio kako je Zlatna Nimfa, manifestacija koje se već tradicionalno održava u topličkom hotelu Minerva, a okuplja obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz cijele Varaždinske županije te je prava prilika da se na jedinstven način upozna domaća kuhinja varaždinskog kraja.

- Obzirom da se manifestacija održava već po četrnaesti puta zaredom, samo dokazuje da Varaždinska   županija ima puno toga za ponuditi na području gastronomije, prezentiraju se jela autohtone kuhinje naše Županije, i siguran sam da je naša gastronomija, osim bogate povijesti i kulture također zanimljiva turistima – rekao je zamjenik župana Paljak te dodao kako Županija danas ima čak trinaest poljoprivredno-prehrambenih proizvoda poput varaždinskog zelja, vidovečkog gibanika, mesa zagorskog purana, ludbreškog rozetlina, varaždinskiog klipića, trnovečke makovnjače itd.

Napomenimo, kako je ove godine manifestacija bila posvećena Zdravku Cafuku, jednom od najistaknutijih poljoprivrednika - proizvođača povrća u Općini Vidovec i Varaždinskoj županiji.

NAJČITANIJE NOVOSTI