Službeni internet portal Varaždinska županija

Održane 32. seoske igre u Salinovcu

OBJAVLJENO 08.08.2016.

Jedanaest ekipa s više od 450 natjecatelja sudjelovalo je na 32. seoskim igrama starih sportova u Salinovcu koje je i ove godine organizirao Društvo za športsku rekreaciju Salinovec, pod pokroviteljstvom Grada Ivanca i Varaždinske županije te uz pomoć brojnih sponzora.

32. po redu seoske igre otvorio je zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić koji je tom prilikom poželio svim ekipama puno uspjeha.
- Salinovec i njegovo Društvo za športsku rekreaciju začetnici su seoskih igara i svojevrsni rasadnik ovakve vrste sportske rekreacije, a uspjesi što ih domaćini na tom polju ostvaruju na sličnim festivalima i manifestacijama diljem Hrvatske jamče dobru budućnost sportske rekreacije u Salinovcu, kao i očuvanje starih običaja – istaknuo je zamjenik župana Košić.

Nakon postrojavanja i predstavljanja svih ekipa, okupljenima je pozdrave uputio predsjednik Organizacijskog odbora Seoskih igara Stjepan Hudoletnjak, aktualni predsjednik Mjesnog odbora Salinovec i županijski vijećnik, a potom i predsjednik Županijskog saveza sportske rekreacije Velimir Čić.

Natjecalo se u disciplinama skoku s mjesta, bikovanju, bacanju kamena s ramena, potezanju štapom i užetom, u sastavljanju pluga, hodanju na štakama, penjanju na stup, nošenju košare na glavi, trčanju u vreći, u vožnji živih tačaka i sastavljanju pluga.

Prvo mjesto na ovogodišnjim igrama osvojili su domaćini, drugo Stažnjevec, a treće Lepoglavska Ves. Četvrta je ekipa Lančić – Knapić, a slijede ekipe Ivanečke Željeznice, Poljane Biškupečke, Margečana, Bedenca, Prigorca, Kamenice i Gornjih Bogićevaca.

U posebnoj disciplini ogledali su se i „muzikanti“ seoskih igara koji su glazbenim nastupima svojim ekipama također donosili važne bodove.

 

NAJČITANIJE NOVOSTI