Službeni internet portal Varaždinska županija

Održano 11. natjecanje orača Varaždinske županije

OBJAVLJENO 25.07.2016.

U organizaciji Udruge za organizaciju natjecanja orača Varaždinske županije, a u suradnji s Agroudrugom Općine Trnovec Bartolovečki  u Šemovcu je održano jedanaesto natjecanje orača Varaždinske županije. Na samome natjecanju je sudjelovalo deset orača s područja cijele Županije. Uz dobro odrađenu organizaciju i veliku pomoć članova Agroudruge, Varaždinske županije, Općine Trnovec Bartolovečki, sponzora te poljoprivrednih proizvođača, te dobru koordinaciju sudačke ekipe, natjecanje je završilo na veliko zadovoljstvo naših natjecatelja i svih sudionika.

Prisutne su pozdravili  predsjednik Agroudruge Zlatko Šantavec i predsjednik Udruge orača Jurica Cafuk, a natjecanje je otvorio župan Varaždinske županije Predrag Štromar naznačivši važnost ovakvih događanja jer se njima promiče poljodjelstvo te se prezentiraju vještine i sposobnosti poljoprivrednika, ali i važnost oranja kao osnovne obrade tla.

Natjecanju su nazočili i saborski zastupnici Milorad Batinić te Josip Križanić kao i zamjenik načelnika Općine Trnovec Bartolovečki Miroslav Mišak i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu dr.sc. Dragutin Vincek.

Napomenimo kako su na natjecanju sudjelovali sljedeći natjecatelji: Teo Novosel iz Gornjeg Kučana, Zlatko Balog iz Bartolovca, Anđelko Petek iz Šemovca, David Višnjić iz Štefanec Marofa, Mario Petran iz Žabnika, Matija Golenja iz Svetog Petra, Krunoslav Mužic iz Svetog Petra,Luka Tomiša iz Zamlače, Zoran Genc iz Štefanca i Josip Bogadi ispred OPG-a Drožđek iz Družbinca.
 
Na natjecanju je sedam natjecatelja oralo dvobraznim plugom ravnjakom,  dok su u kategoriji plugom premetnjakom orala tri natjecatelja.

Ocjenjivanje je obavljeno prema Pravilniku svjetskog natjecanja u oranju, a u ovako jakoj konkurenciji prvo mjesto u kategoriji ravnjaka osvojio je Krunoslav Mužic, drugo mjesto Matija Golenja, a treće mjesto David Višnjić. U  kategoriji premetnjaka uz prilično zahtjevan zadatak prvo mjesto osvojio je Josip Bogadi, drugo mjesto Teo Novosel i treće mjesto Luka Tomiša.

Od ukupno deset natjecatelja  dva prvoplasirana, Josip Bogadi i Krunoslav Mužic  sudjelovat će na državnom natjecanju koje će se održati 27.kolovoza 2016. godine u Velikoj Gorici.

 

NAJČITANIJE NOVOSTI