Službeni internet portal Varaždinska županija

Otvorena 16. izložba vina „Vinea 2016“

OBJAVLJENO 06.03.2016.

U Vinici je otvorena 16. po redu izložba vina „Vinea 2016“ koja je privukla velik broj vinogradara, podrumara, ali i ostalih ljubitelja dobre kapljice.

Tradicionalnu izložbu vina organizirali su članovi Udruge vinogradara Vinea Vinica u suradnji s Općinom i pod pokroviteljstvom Ministarstva poduzetništva i obrta te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a. Uz domaćine, otvorenju su prisustvovali i potpredsjednik Sabora Robert Podolnjak, saborski zastupnik Anđelko Stričak i župan Varaždinske županije Predrag Štromar koji je pohvalio viničke vinogradare.

- Čestitam organizatorima koji već 16 godina održavaju ovu izložbu koja je postala svojevrstan brend Vinice i koja je jedna od najvećih u Varaždinskoj županiji. Svim poljoprivrednicima koji planiraju kupnju opreme i slično poručujem da se jave u naš Upravni odjel za poljoprivredu jer je raspisani javni poziv kojim preko 10 mjera pomažemo poljoprivrednicima – od okrupnjavanja zemljišta, podizanja trajnih nasada, analize zemljišta, navodnjavanja do modernizacije i nabave plastenika - poručio je župan Štromar te zaželio svim ''goričnim susjedima'' dobru vinogradarsku 2016. godinu.

Na ovogodišnju izložbu pristiglo je čak 305 uzoraka vina miješanih i sortnih vina iz Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Zagrebačke i Međimurske županije i susjedne Slovenije, u čiju su se kvalitetu mogli uvjeriti i sami posjetitelji kušavši neki od izloženih uzoraka. Šampionom ovogodišnje izložbe proglašen je traminac polusuhi iz 2015. od Senka Boršćaka iz Črešnjeva, a šampionom su proglašeni i miješano bijelo vino, suho, te rajnski rizling polusuho iz berbe 2015. OPG-a Martinec-buffet Žućo, odnosno Stjepana Martinca.

NAJČITANIJE NOVOSTI