Službeni internet portal Varaždinska županija

Počeli radovi na cesti Beletinec – Presečno vrijedni više od 3,1 milijun kuna

OBJAVLJENO 07.12.2017.

Danas je obilježen početak radova na lokalnoj cesti između Beletinca i Presečna. Lokalna cesta u nadležnosti je Županijske uprave za ceste te je nizinska poveznica zapadnog dijela Županije prema autocesti Varaždin – Zagreb.  

- Ukupna vrijednost radova na navedenoj dionici iznosi 3.123.00,00 kuna te će se u potpunosti financirati iz sredstava Županijske uprave za ceste. Tih 2240 metara je poveznica na autocestu cijelog ovog prostora što je bitno i za Općinu Sveti Ilija i za građane Grada Novog Marofa. Ponekad se s relativno malo novca dobiva velika vrijednost. Ovo je nastavak dobre suradnje Županijske uprave za ceste s gradovima i općinama. Tri milijuna kuna bilo je ulaganja i u Općinu Sv. Ilija i u Grad Novi Marof u ovoj godini. – rekao je župan Varaždinske županije Radimir Čačić.

I gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i načelnik Općine Sveti Ilija Marin Bosilj složni su kako je ova cesta izrazito bitna za sve građane ovog područja ali i za okolne općine i gradove. Ovom prometnicom osigurano će biti sigurnije prometovanje uz rijeku Bednju ali i brža povezanost sa Gradom Zagrebom koja je važna za gospodarski rast naše Županije. 

- Tijekom 2017. godine izvršiti će se zemljani radovi koji predviđaju iskop, proširenje ceste, izradu nasipa, odvodnje i navoz novog materijala u vrijednosti 985.000,00 kuna, dok će se u 2018. godini izvršiti završni radovi odnosno postavljeni će biti rubnici te izrada kolničke konstrukcije sa asfaltom ukupne vrijednosti 2.138.00,00 kuna, naglasio je predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a Nenad Koščak.

Ovisno o vremenskim uvjetima tijekom zimskih mjeseci iz ŽUC-a najavljuju da će radovi biti završeni tijekom proljeća.

NAJČITANIJE NOVOSTI