Službeni internet portal Varaždinska županija

Predstavljeni moderni sustav odlaganja otpada u Ludbregu

OBJAVLJENO 15.11.2017.

Danas je u Ludbregu predstavljen projekt  EcoSmartCities ((Ecological Smart and Sustainable Cities), a u sklopu toga u taj grad stiže Moderni sustav odlaganja otpada.

Partneri na ovome projektu vrijednom čak 1.856.667,94 kuna su Grad Ludbreg i mađarski Grad Zalaegerszeg uz podršku Zajedničkog tajništva Mađarska – Hrvatska.

Projekt je usmjeren na ekološka pitanja i zbrinjavanje otpada, pogotovo u svijetlu uvođenja najnovije Uredbe o gospodarenju otpadom, gdje su svi gradovi prisiljeni učiniti jedan iznimno veliki korak u zbrinjavanju otpada, a ukoliko to ne učine Ministarstvo zaštite okoliša i energetike će to kazniti.

Predstavljanju projekta nazočio je uz gradonačelnika Grada Ludbrega i zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin pohvalivši Grad Ludbreg koji kontinuirano povlači sredstva kroz EU fondove.

- Gradsko vijeće Grada Ludbrega je još prije pet godina doniejlo odluku o pokretanju projekta „Ludbreg – energetski pametni grad“, u središtu grada postavljeno je pametno solarno drvo za punjenje mobitela, laptopa i električnih bicikala. To je pohvalno. Svaka čast Ludbregu na uključivanju u EU projekte i prekograničnoj suradnji.

Kod ovoga projekta potiče se ekološka osviještenost ljudi, a tome bi svi gradovi i općine trebale težiti – rekao je zamjenik župana Vugrin.

NAJČITANIJE NOVOSTI