Službeni internet portal Varaždinska županija

Raznovrsnim programom Novi Marof se predstavio brojnim posjetiteljima

OBJAVLJENO 24.08.2018.

Novomarofski slikari, udruga OREH, Etno udruga Greben, udruga Magda i Luisa, Vinarija Kopjar, Kuća magične trave, KUD Remetinec sa sekcijom rukotvorina, Turistička zajednica Grada Novog Marofa oduševili su brojne posjetitelje koji su tokom cijelog dana špancirali atrijem Županijske palače, a vrhunac predstavljanja ovoga grada bio je samostalni koncert Tie Pikije, uz klavirsku pratnju Monike Zlatarek koje su izvele presjek mnogih žanrova, od opere, mjuzikla, pop-a, francuskih chansona do zagorskih popijevki.

Kao i predstavnici Cestice , Trnovca Bartolovečkog  te Grada Ludbrega, ponos i zadovoljstvo nije krio ni gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač koji je naznačio kako se grad na poziv Županije odmah odazvao i odlučio uključiti u ovu manifestaciju.

- Zahvaljujem Varaždinskoj županiji i Turističkoj zajednici Varaždinske županije što su na ovaj način upotpunili Špancirfest i što su Grad Novi Marof i Turističku zajednicu Grada Novog Marofa uključili u projekt „Bučograda“. Mi smo se odazvali s našim izlagačima. Jako dobra ideja koja je naišla na plodno tlo. Interesantno da se ne predstavlja samo grad Varaždin nego i okolni gradovi i općine koji sigurno imaju puno toga za pokazati. I u budućnosti ćemo podržati ovaj projekt. Možemo prezentirati specifičnosti Grada Novog Marofa kao što je Ivan Rabuzin, kao što je grofica Lujza, naše udruge, naši vinari i sve druge značajke koje obilježavaju Novi Marof. Predstavili smo se i koncertom naše mlade umjetnice Tie Pikije. Žao mi je što naš KUD Marof i klapa nisu ovdje, ali oni predstavljaju naš grad u Makedoniji. Bit će prilike i njih predstaviti u nekim budućim vremenima. Vjerujem da su posjetitelji zadovoljni onim što smo pokazali i što možemo ponuditi – rekao je Jenkač.

Predsjednica Turističke zajednice, ujedno i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević zahvalila  se na  entuzijazmu i kreativnoj energiji koju su Novomarofčani uložili da se u Županijskoj palači predstave na najbolji mogući način.

- Nama je zaista želja da u okviru Špancirfesta, našeg najjačeg festivala, kojim svake godine prođe velik broj ljudi, da uz sve ove i alternativne i urbane bendove i sve ono što Špancirfest danas nudi, ipak predstavimo nešto naše domače, autohtono, izvorno. Našim građanima i turistima omogućujemo prekrasno španciranje Varaždinskom županijom. To smo uspjeli u atriju Županijske palače, ali to je program koji treba dalje graditi, nadopunjavati i širiti. Vjerujem da ćemo sljedeće godine i za Špancirfest, ali i za neke druge manifestacije imati prilike promovirati naše gradove i općine – zaključila je Natalija Martinčević.

Atrijem su prošpancirali i saborski zastupnik Anđelko Stričak, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec s velikim brojem obrtnika, zamjenici župana Tomislav Paljak i Robert Vugrin kao i županijski vijećnici Vlasta Cindrić, Nenad Koščak i Krešimir Horvat.

NAJČITANIJE NOVOSTI