Službeni internet portal Varaždinska županija

Svečana sjednica povodom Dana Općine Jalžabet, župan Čačić najavio jedinstveni projekt

OBJAVLJENO 17.11.2017.

Općina Jalžabet je u svega desetak godina od najnerazvijenije općine u Varaždinskoj županiji prerasla u jednu od najuspješnijih.

Istaknuto je to u petak, 17. studenoga, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana Općine Jalžabet, na kojoj su prisustvovali župan Varaždinske županije Radimir Čačić i njegov zamjenik Tomislav Paljak, državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, pomoćnik ministra zdravstva Denis Kovačić, saborski zastupnici Anđelko Stričak i Josip Križanić te brojni drugi uzvanici.

- U Općini Jalžabet, koja je prije 15 godina izgledala prilično tužno, napravljen je dramatičan pomak. Puno je toga utjecalo na ovakav razvoj, pa tako i izgradnja autoceste. Razvoju pridonosi svatko od nas, no ako nemate ljude koji će, kad je lopta u zraku, zabiti gol, tada pomaka teško može biti. Pred nama je puno novih projekata. U suradnji s vašim predsjednikom Općinskog vijeća i saborskim zastupnikom prvi i jedini u Hrvatskoj pokrećemo osiguranje za poljoprivrednike putem EU fondova iz kojih će se osigurati 60 posto sredstava, a u financiranju će sudjelovati i Varaždinska županija – najavio je župan Čačić.

I predsjednik Općinskog vijeća te saborski zastupnik Križanić istaknuo je da se puno radi.

- Općina Jalžabet danas je šesta u županiji po broju zaposlenih, a treća po bruto prihodu i treća po izvozu, što se nije dogodilo slučajno. Stalno i puno radimo, pa možemo sa zadovoljstvom istaknuti da se gradi nova hala u poduzetničkoj zoni, a imamo čak tri centra, trgovački, sportski te ovaj kulturno-društveni u kojemu večeras slavimo Dan Općine – rekao je Križanić.

Načelnik Općine Mirko Magić predstavio je brojne projekte koji su realizirani, a najavio je i nove. 

NAJČITANIJE NOVOSTI