Službeni internet portal Varaždinska županija

U OŠ Vidovec svečano obilježen početak nastave: u Varaždinskoj županiji u školske klupe sjeo 1.121 prvašić

OBJAVLJENO 03.09.2018.

Prvog dana nastave u novoj školskoj godini 2018./2019. u Varaždinskoj županiji je u školske klupe sjelo 9.926 učenika od prvog do osmog razreda u 601 razrednom odjeljenju u 33 škole. Od toga je 1.121 učenik prvog razreda.

Središnja svečanost kojom je obilježen početak nastave održana je danas, 3. rujna, u Osnovnoj školi Vidovec, u kojoj su učenici i učitelji pripremili priredbu dobrodošlice za prvašiće, od pjesme i recitacija pa sve do plesa. OŠ Vidovec ima 25 prvašića te ukupno 319 učenika, a Područna škola Nedeljanec 15 prvašića te ukupno 60 učenika od 1. do 4. razreda.

Uz ravnatelja OŠ Vidovec Predraga Mašića i načelnika Općine Vidovec Brunu Hranića, dobrodošlicu prvašićima te puno uspjeha svim učenicima u novoj školskoj godini poželio je župan Radimir Čačić.
- Ništa nije važnije od znanja i obrazovanja, koji su danas vrijednost koja se ni sa čim drugim ne može usporediti. Varaždinska županija po objektivnim kriterijima ima najbolje obrazovanje u Hrvatskoj. U odnosu na našu veličinu i broj stanovnika, imamo najveći broj međunarodnih i državnih prvaka, a naši Centri izvrsnosti su jedini Europski centar za darovite i jedan od svega 21 centra u Europi – rekao je župan Radimir Čačić.

Županija vodi brigu i o socijalnoj komponenti. - Dosad je za 21 posto svih učenika besplatan školski obrok bio osiguran novcem EU i Županije, a ove školske godine Županija će izdvojiti dodatna sredstava i taj postotak podići na 25 do 30 posto. U suradnji Županije te općina i gradova od ove školske godine kreće produženi boravak u 20-ak škola, pri čemu je iznos sufinanciranja roditelja u cijeloj županiji izjednačen na 350 kuna. Nastavljamo i s ulaganjima u škole, koja su vrednija od 41 milijun kuna, pri čemu počinje i energetska obnova Područne škole Nedeljanec u koju će biti uloženo oko milijun kuna. Sve to je jako važno, no najvažnija je kvaliteta nastavnika koji djeci prenose znanje. Lijepo vas molim da razvijete sve talente koje nosite u sebi, neka vam rad i učenje predstavljaju veselje! – poručio je župan Čačić.

Učenike, roditelje i nastavnike pozdravio je i načelnik Hranić, koji je istaknuo dobru suradnju s OŠ Vidovec, dok je ravnatelj Mašić uputio zahvale.- Posebno zahvaljujem Županiji što ove godine ulažu značajna sredstva u Područnu školu Nedeljanec, koja u istom stanju stoji od 1955., a sada će napokon biti obnovljena. Isto tako, zahvaljujem Županiji i Općini na tome što su omogućili da ove godine krenemo s produženim boravkom. Svima želim uspješan početak nove škole godine i puno radosti u školi! – rekao je Mašić. 

Na svečanosti u OŠ Vidovec bili su i zamjenik župana Tomislav Paljak te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek.

NAJČITANIJE NOVOSTI