Službeni internet portal Varaždinska županija

Završavaju radovi na sanaciji najvećeg klizišta u Varaždinskoj županiji

OBJAVLJENO 05.11.2015.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar obišao je u pratnji gradonačelnice Grada Varaždinske Toplice Goranke Štefanić i ravnatelja Županijske uprave za ceste Tomislava Osonjačkog završne radove na sanaciji dvaju klizišta kod Varaždinskih Toplica, prvo na  staroj cesti Varaždinske Toplice – Varaždin, a zatim i najveće klizište u Hrastovcu Topličkom. Naime, radove na sanaciji prvog klizišta u cijelosti financira Županijska uprava za ceste iznosom od 190 tisuća kuna, dok sanaciju klizišta u Hrastovcu Topličkom financira Grad preko Fonda solidarnosti EU u iznosu od 500 tisuća kuna.

Župan Štromar tom je prilikom istaknuo kako Županijska uprava za ceste privodi kraju radove na svim gradilištima u ovoj godini.

- ŽUC završava sa svim gradilištima u ovoj godini kojih ima oko dvadesetak. Siguran sam da ćemo odraditi sve planirano, a pogotovo sanaciju brojnih klizišta. Saniramo ona najbitnija koja su ugrožavala promet i zbog kojih građani nisu mogli do svojih kuća – istaknuo je župan Štromar te dodao kako dobre vremenske prilike omogućavaju da se svi radovi završe na vrijeme.

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Goranka Štefanić izjavila je da su sredstvima Europske unije, odnosno Fonda solidarnosti počeli sanirati klizišta i u Martinkovcu, Svibovcu i Selničkoj ulici.

- Ima još desetak klizišta koja ćemo također pokušati sanirati sredstvima iz Europske unije, ali koja nisu od tolike važnosti jer ne ugrožavaju normalno odvijanje prometa – rekla je gradonačelnica Štefanić dodavši da će sve završiti do kraja studenog ako vrijeme bude povoljno.

Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački rekao je da je evidentirano pedesetak većih klizišta u županiji te da se nada da će vremenske prilike omogućiti sanaciju što većeg broja klizišta, a zatvaranja cesta zasad nema negdje.

Obilasku radova prisustvovao je i zamjenik gradonačelnice Varaždinskih Toplica Nedeljko Mihalić.

NAJČITANIJE NOVOSTI