Službeni internet portal Varaždinska županija

Župan Radimir Čačić na otvorenju novog Učeničkog doma u Maruševcu

OBJAVLJENO 02.09.2017.

Danas je u Srednjoj školi u Maruševcu svečano otvoreni novi Učenički dom vrijednosti 5,5 milijuna kuna, a  financirani je sredstvima Kršćanske adventističke crkve koja je i osnovala školu. No, veliku pomoć školi pruža i Varaždinska županija pa je otvorenju prisustvovao i župan Varaždinske županije Radimir Čačić koji je srdačno dočekani, a kako je istaknula ravnateljica škole Đurđica Garvanović Porobija, nazočnost župana Čačića otvorenju garantira nastavak pomaganju škole od strane Varaždinske županije. Župan Čačić je u svom obraćanju prisutnima pohvalio rad škole, te čestitao svim djelatnicima na energiji i požrtvovnosti kod učenja i odgajanja mladih naraštaja.

-  Kao arhitekt po struci mogu reći da je ovaj Učenički dom jako lijepo napravljen, s mjerom, nepretenciozno, ali sasvim funkcionalno. U njemu će učenici imati  izvrsne uvjete za boravak te za nesmetano učenje – rekao je župan te dodao  kako Županija sudjeluje sa 700 tisuća kuna godišnje za smještaj i daje 200 tisuća kuna za materijalne troškove školi.

Otvorenju su prisustvovali i zamjenik župana Tomislav Paljak te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc.Miroslav Huđek.

U Učenički dom uloženo je 5.500.000,00 kn, od čega je 4.500.000,00 dobiveno od donatora, vjernika diljem svijeta te bivših učenika škole. i prijatelja. Dormitorij za mladiće izgrađen je u roku od jedne godine, a u gradnji su sudjelovale domaće tvrtke.