Službeni internet portal Varaždinska županija

Župan Radimir Čačić odao počast poginulim pripadnicima 7. gardijske brigade „PUMA“ na Dinari

OBJAVLJENO 30.06.2018.

U suradnji s Ministarstvom obrane i Ministarstvom hrvatskih branitelja, Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ organizirala je danas obilježavanje obljetnice pogibije 31 i nestanka jednog pripadnika 7. gardijske brigade „PUMA“ na Velikoj Duvjakuši na Dinari, a obilježavanju je uz članove obitelji poginulih pripadnika 7. gardijske brigade „PUMA“ te članove Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA prisustvovao i župan Varaždinske županije Radimir Čačić. Zapalivši svijeću u spomen na sve poginule župan Čačić je naglasio kako Domovinu treba braniti kada je ugrožena, a pripadnici 7. gardijske brigade su to radili na najbolji i najhrabriji način te im zato treba odati zasluženo priznanje.

- Danas se ovdje na Velikoj Duvjakuši prisjećamo poginulih pripadnika „PUMA“, odajemo im zahvalnost i poštovanje za položene živote u obrani Domovine. Njihova hrabrost i domoljublje nikada neće biti zaboravljeni, a Varaždinska županija se ponosi upravo tim ljudima. Kada pogledamo ulogu Varaždina i naše Županije u obrani Hrvatske, onda je to zaista impresivno. Od pada varaždinskog korpusa JNA, do svega što su učinile Specijalna jedinica PU Varaždinska "Rode", zatim varaždinskih policajaca koji su među prvima išli braniti Vukovar pa do oslobađanja Knina u kojem su upravo glasovite PUME imale najvažniju ulogu - rekao je župan Radimir Čačić.

O ratnom putu pripadnika 7. gardijske brigade „PUMA“ govorio je predsjednik Udruge veterana Robert Puja, a za sve poginule služena je i  Sveta misa.

Podsjećamo kako je spomenik u čast 31 poginulom pripadniku 7. gardijske brigade "PUMA“ otkriven na Dan Državnosti 25. lipnja 2012. godine na vrhu Velika Duvjakuša (1709 m nadmorske visine), na Dinari, u troglavskom masivu.

NAJČITANIJE NOVOSTI