Službeni internet portal Varaždinska županija

Župan Radimir Čačić otvorio dograđenu i renoviranu Područnu škole Črešnjevo

OBJAVLJENO 27.10.2017.

Danas je u prisustvu učenika, njihovih roditelja te učitelja  župan Varaždinske županije Radimir Čačić svečano otvorio  dograđenu i renoviranuPodručnu školu Črešnjevo.

Naime, Područnu školu Črešnjevo pohađa ukupno 84 učenika, do sada se nastava odvijala samo od 1.-4. razreda, a od ove školske godine temeljem ove investicije nastavu pohađaju učenici od 1. – 8. razreda, i to iz naselja Črešnjevo te Gornjeg i Donjeg Ledinca. 

Nakon pozdravnih riječi ravnateljice Osnovne škole Tužno Jasne Brdar, prisutnima se obratio župan Radimir Čačić koji je naglasio je kako su se ovom investicijom stvorili odlični uvjeti za odvijanje nastave.

- Ovdje je sada napravljen jedan prvorazredan prostor, dobro znate da se obnova odvijala u dvije faze. Prva faza je počela 2016. godine.  

Druga faza izgradnje započela je 2017. godine, a ukupno ulaganje iznosilo je 4.796.108,10 kuna.

Na ovaj način zadržavamo djecu , pa i mlade na ovome prostoru, a poboljšava s e i kvaliteta života ovoga kraja. Važno je da i škola ovom obnovom dobiva novu opremu kao što je uređena informatička učionica, gdje svaki učenik ima svoje računalo, a također nabavljeni je i  stropni projektor, a svaka učionica je dobila računalo – rekao je župan Čačić te naglasio kako Varaždinska županija prednjači kod ulaganja u obrazovanje.

Svečanom otvorenju prisustvovali su i zamjenik župana Tomislav Paljak, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek, kao i načelnik Općine Beretinec Igor Kos.

Otvorenje su svojim izvedbama i nastupom upotpunili učenici Osnovne škole Tužno te učenici Područne škole Črešnjevo.

NAJČITANIJE NOVOSTI