Službeni internet portal Varaždinska županija

Britanski lifestyle doktor održao predavanje o zdravoj prehrani

OBJAVLJENO 22.11.2017.

U Skupštinskoj dvorani Županijske palače danas je održano  predavanje britanskog lifestyle doktora Chidija Ngwabe.

Ovaj priznati londonski liječnik, koji je svojevremeno bio i član britanske Olimpijske reprezentacije, govorio je velikome broju okupljenih o ulozi prehrane u reverziji debljine, dijabetesa tip II, malignoma i autoimunih bolesti. Predavanju je nazočio i zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin koji je uvodno pozdravio sve prisutne te je tom prigodom istaknuo kako ga raduje veliki interes građana kada se govori o zdravom načinu življenja.

- O zdravlju treba stalno govoriti, ali i poticati sve na zdravi način života. Drago mi je da smo imali prilike slušati renomiranog britanskog stručnjaka koji nam je pokušao objasniti kako životne navike utječu na naše zdravlje. Iako nam je to znano, ne držimo se uvijek nekih pravila jer je i životna svakodnevnica takva, ali treba nastojati što više živjeti zdravo. Zahvaljujem se Zavodu za javno zdravstvo što je organizirao ovakvo zanimljivo, ali i poticajno predavanje uglednog gosta – rekao je zamjenik župana Vugrin.

 Doktor Chidi Ngwabe je naznačio kako nikada nije kasno za promjenu životnog stila.
- Sve velike bolesti, kao što su tumori, srčane bolesti, dijabetes te visoki krvni tlak i slične, mogu se spriječiti, ali se jednako tako mogu i vratiti, zato je najvažnije da promijenimo naše životne navike – upozorio je dr. Ngwabe.

Dr.Irena Stipešević Rakamarić iz Zavoda za javno zdravstvo je istaknula kako se promjene u životnom stilu mogu ne samo prevenirati, već i okrenuti proces bolesti unatrag, prema ozdravljenju.

- Standardna je priča da su uvijek više motivirani za činjenje dobrog svom zdravlju oni koji su bolesni, ali kad govorimo o dijabetesu i debljini moramo znati da su to bolesti s kojima jedno vrijeme možemo funkcionirati, ali jednom nažalost  to ipak dođe na naplatu, a onda nastaju komplikacije – rekla je  Stipešević Rakamarić.

Suorganizator predavanja bila  je Srednja škola u Maruševcu.

NAJČITANIJE NOVOSTI