Službeni internet portal Varaždinska županija

Dan narcisa okupio veliki broj građana

OBJAVLJENO 25.03.2017.

Na Franjevačkom trgu u Varaždinu održana je prigodna prodaja narcisa u organizaciji Mammae klub  Varaždin  - Udruga žena operiranih na dojku Varaždin povodom svjetskog i nacionalnog dana borbe protiv raka dojke. Učestalost raka dojke raste svuda u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj te zauzima vrh ljestvice po učestalosti i smrtnosti od zloćudnih tumora kod žena.

Akciji prodaja narcisa pridružio se kao i svake godine zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, ali i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Ruža Jelovac te pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije mr.sc.Jelena Zrinski Berger.

Napomenimo kako je Dan narcisa humanitarna akcija u kojoj se kroz prodaju narcisa prikupljaju sredstva namijenjena prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. Ova manifestacija održava se pod zajedničkim sloganom u svim gradovima Hrvatske koji imaju klubove žena liječenih i operiranih na dojci. Nacionalnim programom ranog otkrivanja raka dojke obuhvaćene su sve žene u Republici Hrvatskoj u dobi od 50 do 69 godina.