Službeni internet portal Varaždinska županija

Dan otvorenih vrata Geotehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

OBJAVLJENO 20.04.2017.

Dan otvorenih vrata Geotehničkog fakulteta će se održati u ponedjeljak 24. travnja 2017. godine u Hallerovoj aleji 7, 42000 Varaždin, u trajanju od 9:30 do 16:00 sati, kada će se predstaviti zainteresiranoj javnosti.

Na Geotehničkom fakultetu se izvodi preddiplomski i diplomski studij Inženjerstva okoliša, koji je jedinstven takav u Hrvatskoj. Studij se bavi temama gospodarenja otpada, zaštite okoliša, zaštite voda, geotehnike, zelene energije i cirkularne ekonomije te otvara vrata u područje tzv. zelenih poslova. Sama nastava koncipirana je na bazičnim znanjima, inovativnim rješenjima i završava obaveznom stručnom praksom.

Povodom Dana otvorenih vrata, u suradnji s brojnim tvrtkama i institucijama (od kojih posebno ističu Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri), otvorit će vrata predavaonica i laboratorija. Pripremljen je i niz znanstveno popularnih predavanja, demonstracijskih pokusa u tri laboratorija te vanjska izložba i demonstracija opreme (geofizička oprema, zelena energetska rješenja, pravilno odvajanje otpada, kamion sa bušaćom garniturom, geodetska oprema, herbarij drvenastih vrsta kontinentalne Hrvatske).

Dolazak u grupama moguće je prijaviti na e-mail imelnjak@gfv.hr ili na broj mobitela 099/456-7832.

Dodatne informacije možete pronaći na stranicama Fakulteta (www.gfv.unizg.hr) te u brošuri izdanoj povodom Dana otvorenih vrata.