Službeni internet portal Varaždinska županija

Izaslanstvo Varaždinske županije na 13. Konferenciji europskih regija i gradova

OBJAVLJENO 27.09.2017.

Izaslanstvo Varaždinske županije predvođeno zamjenikom župana Tomislavom Paljakom boravilo je u Salzburgu na tradicionalnoj 13. po redu Konferenciji europskih regija i gradova koju organizira Institut europskih regija. Istaknimo kako je na čelu tog Instituta dugi niz godina bivši guverner pokrajine Salzburg dr. sc. Franz Schausberger, inače dobitnik nagrade Varaždinske županije za doprinos ugledu i promociji Županije.

Konferencija je okupila nekoliko stotina sudionika iz više od dvadesetak europskih zemalja Europske komisije do grada Beča. Glavna tema ovogodišnje konferencije bila je "Atraktivne regije i gradovi za buduće generacije". Također, raspravljalo se i o obnovljivim izvorima energije, kao i o drugim aktualnim temama.

- Drago mi je da smo i ove godine bili u Salzburgu gdje smo predstavljali našu Županiju.

Osim što smo sudjelovali na zanimljivim panelima i seminarima, iskoristili smo mogućnost da predstavimo i Varaždinsku županiju te njezine potencijale – istaknuo je zamjenik župana Paljakkoji se na marginama konferencije susreo i sa županom Koprivničko-križevačke županije Darkom Korenom te zamjenikom župana Bjelovarko-bilogorske županije Nevenom Alićem.

U delegaciji Varaždinske županije bili su i direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije - AZRA Kruno Lukačić i direktor Garancijske agencije - GARA Tomislav Šipek. 

NAJČITANIJE NOVOSTI