Službeni internet portal Varaždinska županija

Ministar unutarnjih poslova posjetio Općinu Vinica

OBJAVLJENO 16.04.2018.

Općinu Vinica posjetio je ministar unutarnjih poslova u Vladi RH dr.sc.Davor Božinović te je tom prilikom u pratnji načelnika Općine Vinica Marijana Kostanjevca i župana Varaždinske županije Radimira Čačića obišao preuređenu županijsku cestu 2029 u naselju Ladanje Gornje.

Naime,sanacija dionice navedene ceste velikim je dijelom financirana sredstvima iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, a sufinancirale su je i ŽUC Varaždinske županije milijun i 100 tisuća kuna te sama općina s 300 tisuća kuna. Radi se o kilometar pol novouređene prometnice.

Ministar Božinović izrazio je zadovoljstvo uređenjem ove prometnice te automatskim povećanjem sigurnosti sudionika u prometu.
- Zahvaljujem Županiji i županu koji su također izdvojili sredstva za ovaj projekt te se zahvaljujem načelniku Općine. Mislim da ova sinergija državnih institucija, regionalne i lokalne vlasti može i nadalje dati dobre rezultate diljem Hrvatske i posebno mi je drago da tome možemo svjedočiti danas u Vinici te sam siguran da će biti dobro za stanovništvo Vinice, pogotovo za mladost i za djecu.- rekao je Božinović.

Važnost uređenja prometnice naglasio je i župan Varaždinske županije Radimir Čačić.
- ŽUC-evi, naročito sa klizištima u ovoj situaciji su daleko ispod crte opstanka. Samo na klizištima ova godina nam je odnijela ukupan budžet i mi nemamo za održavanje tisuće kilometara cesta ni kune i zato su ovo vrlo dragocjena sredstva - rekao je župan Čačić.

Načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac zahvalio je svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta te naznačio kako će ovakvih projekata biti još.

Obilasku novouređene prometnice bili su i saborski zastupnik Anđelko Stričak predsjednik županijske skupštine mr.sc. Alen Runac, ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački te suradnici ministra Božinovića.

Inače, projekt obnove 1,5 kilometara ceste uz koju su izgrađeni nogostupi te odvodnja vrijedna je oko sedam milijuna kuna.

NAJČITANIJE NOVOSTI