Službeni internet portal Varaždinska županija

Načelnik Kostanjevac se opet ispričava?

OBJAVLJENO 15.03.2017.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar bio je primoran podnijeti tužbu za klevetu protiv načelnika Općine Vinica Marijana Kostanjevca koji kontinuirano iznosi neistine i laži te ih plasira putem službene stranice Općine Vinica te putem pojedinih medija.

- Ne znam koji su motivi načelnika Kostanjevca, ali činjenica je da u kontinuitetu iznosi klevete i laži na moj račun. Želim naglasiti da ovdje nije samo riječ o meni, nego o svim mještanima Varaždinske županije, a posebice mještanima Vinice, koje načelnik Kostanjevac na sve načine pokušava obmanuti. Svjestan sam da je predizborno vrijeme, ali klevete i laži mogu ozbiljno naštetiti cijeloj Varaždinskoj županiji – naglasio je župan Predrag Štromar.

Naime, prije nekoliko dana, točnije 11. ožujka ove godine načelnik Marijan Kostanjevac izjavio kako je „župan želio blokirati odluku Ministarstva unutarnjih poslova o odobrenim sredstvima proširenje ceste i postavljanje nogostupa kroz Gornje Ladanje te je tako još jednom pokazao koliko mu je stalo do Općine u kojoj i sam živi“. Ta izjava nema nikakve veze s istinom, niti župan ima bilo kakve ovlasti da ''blokira'' spomenuti projekt, niti bi županu takvo što bilo u interesu.

- Meni su na prvom mjestu građani i ne bi ni pomislio da blokiram bilo koji projekt, a posebice ne onaj koji na bilo koji način doprinosi razvoju Varaždinske županije ili pojedine općine – rekao je Štromar.

Isti načelnik je 27. siječnja ove godine na službenim internet stranicama Općine Vinica, u tekstu pod naslovom „Priopćenje načelnika“, a koji su ujedno prenijeli i pojedini mediji, također iznio klevete.

„...Podmeće gradonačelniku Habušu i svojem najbližem suradniku, gdje se kao alat zamislite koristi maloljetni učenik.“ – stoji u izjavi Kostanjevca.

- Ovdje je riječ o opasnim izjavama gdje se načelnik Kostanjevac služi, očito izmišljenom konstrukcijom nekog scenarija ne bi li me pokušao diskreditirati. Kažem da je riječ o opasnim izjavama, pošto je načelnik u svojoj namjeri da me okleveće umiješao i maloljetnika – rekao je Štromar.

Slijedom svega toga župan Predrag Štromar bio je prisilijen podnijeti privatnu tužbu protiv Marijana Kostanjevca kako bi zaštitio dignitet cijele Varaždinske županije.

- Uvijek treba najprije razmisliti, poglavito mi koji obnašamo javne funkcije, jer izrečena riječ ima težinu. Osim toga, izrečena riječ često može nanijeti štetu, u ovom slučaju ugledu Varaždinske županije, ali i Općine Vinica - ističe Predrag Štromar.

Podsjetimo, prije tri godine načelnik Marijan Kostanjevac bio je primoran ispričati se javno županu Predragu Štromaru zbog također neistinitih navoda i laži koje je izrekao na račun župana, a u vezi Motela Opeka u Marčanu.

U nastavku tekst isprike načelnika Kostanjevca upućene županu Štromaru 22. listopada 2014. godine.