Službeni internet portal Varaždinska županija

Na svečanoj sjednici povodom Dana Grada Petrinje sudjelovali i župan Radimir Čačić i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević

OBJAVLJENO 09.08.2017.

Povodom Dana grada Petrinje i blagdana Svetog Lovre, u Velikoj dvorani petrinjskog Hrvatskog doma održana je Svečana sjednica petrinjskog Gradskog vijeća. Petrinja ove godine slavi 777 godina svog postojanja. 

Na svečanoj sjednici osim domaćina gradonačelnika Grada Petrinje i saborskog zastupnika Darinka Dumbovića i predsjednice Gradskog vijeća Magdalene Komes, prisutni su bili izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, saborska zastupnica Željka Josić, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.
Sjednicu su uveličali i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, Natalija Martinčević, posebna savjetnica župana Varaždinske županije.

Izaslanik ministra obrane bio je general pukovnik i zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske Drago Matanović, dok je Toni Petrović bio izaslanik ministra unutarnjih poslova. Na Sjednici su još bili predstavnici općina Topusko, Gvozd, Majur, Sunja, Lekenik i Donji Kukuruzari, kao i predstavnici gradova Hrvatska Kostajnica i Popovača kao I brojni drugi ugledni gosti.

Okupljenima u Petrinji se obratio i župan Varaždinske županije Radimir Čačić koji je pozvao članove Gradskog vijeća i gradonačelnika da nađu zajedničke platforme, te poručuje kako je trenutak za zajedništvo. „Jedan grad s tradicijom umjetnosti jednog Hegedušića, pa na kraju jednog od najvećih današnjih kipara, grada s ratnom tradicijom, imam čast i sada sjediti kraj brata ratnog heroja, to su ljudi kojima se treba diviti i kojima se na današnji dan treba posebno pokloniti. Ja Vas pozivam na suradnju i na uspjeh u vremenu koje je pred nama“, rekao je Čačić.

Na svečanoj sjednici podijeljene su i prigodne nagrade, plakete i zahvalnice Grada Petrinje.