Službeni internet portal Varaždinska županija

Odana počast poginulim braniteljima povodom Dana državnosti

OBJAVLJENO 23.06.2018.

Povodom Dana državnosti koji se u Hrvatskoj obilježava svake godine 25. lipnja, na Gradskom groblju u Varaždinu, kod Središnjeg križa položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule branitelje, a počast su odali zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin, predstavnici Grada Varaždina, Policijske uprave Varaždinske, Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja domovinskog rata te ostalih udruga branitelja s područja Varaždinske županije.

Pozvavši na minutu šutnje zamjenik župana Vugrin je istaknuo kako se danas prisjećamo svih poginulih branitelja, poglavito onih s područja naše Županije koji su svoje domoljublje i hrabrost pokazali u obrani cijele Hrvatske, od Vukovara, Zadra pa sve do oslobađanja Knina.

- Svi oni koji su svoje živote utkali u temelje moderne hrvatske države zaslužuju najdublje poštovanje i vječitu zahvalnost – rekao je zamjenik župana.

Važno je podsjetiti kako je Dan državnosti u Republici Hrvatskoj blagdan koji se obilježava 25. lipnja, na dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom.

NAJČITANIJE NOVOSTI