Službeni internet portal Varaždinska županija

Održan prijem za predstavnike rukometnih reprezentacija

OBJAVLJENO 15.01.2018.

U Gradskoj vijećnici, priređeno je primanje za predstavnike reprezentacija koje se natječu u skupini DEuropskog rukometnog prvenstva EURO 2018 u Varaždinu. Predstavnike nacionalnih rukometnih vrsta Španjolske, Češke, Danske i Mađarske u gradskoj vijećnici primili Radimir Čačić, župan Varaždinske županije, Ivan Čehok, gradonačelnik Grada Varaždina i Matija Posavec, župan Međimurske županije.

Gradonačelnik Čehok i župan Posavec izrazili su zadovoljstvo posjetom te im izrazili dobrodošlicu. Župan Čačić je također poželio dobrodošlicu svim rukometašima ali i navijačima.

– Predstavnici reprezentacija izrazili su zadovoljstvo smještajem i atmosferom u dvorani, ukupno u gradu kao i organizacijom natjecanja. Podsjetili smo na tradiciju u mnogim sportovima. Ovaj grad i regija su rodonačelnici pokretanja različitih vrsta sportova, a rukomet je definitivno bio i ostao ovdje. Ovdje je započet, ovdje je odigrana prva utakmica u ovom dijelu Europe. I ta tradicija je održana i danas možemo biti ponosni na rezultate rukometa, ženskog i muškog, u Varaždinu – rekao je Čačić.

Svi predstavnici reprezentacija iskazali su svoju zahvalnost na gostoprimstvu. Tvrtko Židak iz Hrvatskog rukometnog saveza naglasio je kako je ponosan na organizaciju u Varaždinu kao i na uključivanje obje Županije u organizaciju i prijem.

NAJČITANIJE NOVOSTI