Službeni internet portal Varaždinska županija

Održani međunarodni skup hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika

OBJAVLJENO 26.10.2017.

U organizaciji hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika na Trakošćanu je održani 25. Međunarodni skup hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika koji je okupio više od 250 sudionika.

Svečanom otvaranju nazočili su zamjenik župana Varaždinske županijeTomislav Paljak referent za kulturu Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Zagrebu Arne Hartig, član Predsjedništva Međunarodnog udruženja profesora njemačkog jezika Benjamin Hedžić, voditeljica Jezičnog odjela Goethe Instituta Kristina Petrušić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek te zamjenica gradonačelnika Grada Ivanca Lidija Kozina.

Zamjenik župana Paljak je pohvalio aktivnosti društva te je naglasio važnost učenja njemačkog jezika u školama.

- Savezna republika Njemačka nam je bliska zemlja, mnogo naših ljudi radilo je i radi u toj državi, a veliki broj turista dolazi iz Njemačke i na kontinent i na more i zato je važno znati njemački jezik- rekao je zamjenik župana.

Sam program je obuhvatio 32 radionice, devet priloga o primjerima dobre prakse te pet plenarnih predavanja renomiranih stručnjaka iz Münchena, Beča, Salzburga i Sveučilišta u Zagrebu

Skup je organiziran u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Goethe Institutom Hrvatska i Austrijskim kulturnim forumom, a pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

NAJČITANIJE NOVOSTI