Službeni internet portal Varaždinska županija

Organiziran prijem vježbenika koji sudjeluju u Eurodyssey programu

OBJAVLJENO 13.07.2018.

U Županijskoj palači u Varaždinu zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin primio je troje vježbenika koji su u sklopu međuregionalnog programa razmjene mladih Eurodyssée boravili u našoj Županiji te su tom prigodom obavljali praksu u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije, Filmsko-kreativnom studiju VANIMA i portalu varazdinski.hr. Tijekom tri mjeseca marljivo su učili hrvatski jezik, putovali po Hrvatskoj i susjednim državama, a dobro su upoznali i prirodne ljepote i kulturno bogatstvo Varaždinske županije.

Zamjenik župana tako je podijelio prigodne potvrde o završenom volontiranju Victori Solovievi i Benjamin Guillet-Revol iz Belgije te Mauriciu Diasu iz Portugala, a tom prilikom im je zaželio puno uspjeha i sreće na privatnom i poslovnom planu.
-Ovaj program ima višestruke koristi: osim navedenog profesionalnog iskustva, dobra je prilika za promociju regije, jer upoznavanjem prirodnog, kulturnog i povijesnog bogatstva mladi Eurodisejci postaju naši ambasadori. Često u razmjenu dolaze mladi ljudi koji nikada nisu bili u ovom dijelu Europe, a nakon povratka svojim kućama svake se godine redovito vraćaju u Hrvatsku – rekao je zamjenik župana Vugrin.

Napomenimo kako je Eurodyssée međuregionalni program razmjene mladih u dobi od 18 do 33 godine koji u razdoblju od 3 do 7 mjeseci borave u nekoj od regija Programa kako bi stekli (često ono prvo) profesionalno iskustvo, učili jezik te upoznali regije i države u kojima borave. Varaždinske županija jedna je od aktivnih regija koja ovaj program uspješno i kontinuirano provodi od 2006. godine, a do sada je u njemu sudjelovao 71 kandidat.

Prijemu je nazočila i zamjenica pročelnika za regionalni razvoj i europske poslove Larisa Križan Breljak.

NAJČITANIJE NOVOSTI