Službeni internet portal Varaždinska županija

Otvoren 22. međunarodni sajam „Lov, ribolov, priroda, turizam“

OBJAVLJENO 13.10.2017.

U Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu danas je otvoren 22. međunarodni sajam „Lov, ribolov, priroda, turizam“. Sajam će biti otvoren do nedjelje. Direktorica sajma Maja Šimenc, iz tvrtke DMK Vall 042, na otvorenju je istaknula da je sajam prepoznat. – Narastao je na stotinjak izlagača, s brojnim edukativnim sadržajima, izložbama. Sajam je specijaliziran, ali ne privlači samo lovce i ribolovce nego puno širu publiku zbog popratnih edukativnih sadržaja i izložbi, od zmija, prepariranih životinja i riba do gljiva. Zadnjih godina bilježimo porast interesa izlagača – rekla je Šimenc.

Zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak iskazao je podršku Županije ovom sajmu – Nastojat ćemo da se, kao i do sada, diže svake godine na višu razinu. Nadam se da će lovci i ribolovci prvenstveno naći nešto za sebe, ali i svi ostali posjetitelji. Varaždinska županija kontinuirano ulaže da bi se pomogla organizacija sajma. U administrativnoj funkciji županije tražimo načina da se kroz posebne kanale ulaže u gospodarstvo, odnosno, tamo gdje postoji progres, da ga se kanalizira i da ga se ne sputava, a s druge strane, tamo gdje se može direktno, da se ne izbjegavaju obveze. Tako se i do sada radilo, tako će se i ubuduće raditi – rekao je Paljak. Sajam je zatim otvorio gradonačelnik Ivan Čehok.

Na otvorenju sajma goste su pozdravili i dali svoj osvrt i predsjednik Hrvatskog športsko ribolovnog saveza, Vladimir Sever i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza, Đuro Dečak.

Najveća hrvatska manifestacija iz oblasti lova i ribolova, vezana na boravak u prirodi i turizam, na svojem 22. izdanju okuplja stotinjak izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Njemačke, Češke, Slovačke i Rumunjske.