Službeni internet portal Varaždinska županija

Priređen prijem za Biciklistički klub Maraton iz Novog Marofa

OBJAVLJENO 10.02.2017.

U Županijskoj palači u Varaždinu priređen je prijem za članove Biciklističkog kluba Maraton Kreidler iz Novog Marofa, koji su na Prvenstvu Hrvatske u ciklokrosu, održanom u Jastrebarskom krajem siječnja ove godine, osvojili čak šest naslova državnih prvaka i ukupno osam medalja.

Prvaci Hrvatske u ciklokrosu su kadeti, natjecatelji do 17 godina: Laura Horvat i Timotej Kocen - juniori, natjecatelji do 19 godina: Ania Žufić  te Josip Meštrić, zatim njegov brat, senior Matija Meštrić te veteran Velimir Čonkaš, a brončane medalje osvojili su kadet Mirko Budimlić te Dragan Mihalec u kategoriji sport.

Bicikliste je primio te im čestitao na ostvarenim uspjesima župan Varaždinske županije Predrag Štromar koji je istaknuo kako je Varaždinska županija oduvijek bila rasadnik vrhunskih sportaša.

-  Postigli ste odlične rezultate i na tome vam čestitam. Uspjesi nisu slučajno stigli jer ste odlično organizirani i imate odlične stručnjake u klubu. U slijedećih par mjeseci glavni vam je zadatak priprema i brušenje forme za Europsko prvenstvo u kolovozu. Želim vam da ne bude padanja i nikakvih  ozljeda - rekao je župan koji se i sam bavio biciklizmom i to vršeći dužnost predsjednika Hrvatskog biciklističkog saveza.

Trener kluba dr.sc. Branimir Štimec koji je također nazočio prijemu zahvalio se županu na prijemu te je napomenuo kako u klubu za ovu sezonu očekuju da u disciplinama XCO (olimpijski kros) i maratonu stignu naslovi apsolutnih državnih prvaka.

- Dugoročni cilj je nastup na Olimpijadi 2020. u Tokiju – istaknuo je Branimir Štimec.

Inače, BK Maraton Kreidler funkcionira sa skromnim budžetom, na godišnjoj razini sa 50.000 kuna, s biciklima i opremom u vrijednosti 250.000 kuna što osigurava sponzor, a ovih 6 državnih prvaka i dvije brončane medalje najbolji su pokazatelj rada biciklističkog kluba.

Prijemu je prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr. sc. Miroslav Huđek.