Službeni internet portal Varaždinska županija

Učenici I. Osnovne škole Varaždin posjetili Županijsku palaču

OBJAVLJENO 17.02.2017.

Danas su Županijsku palaču posjetili učenici trećih razreda I. Osnovne škole Varaždin u pratnji svojih učiteljica te su se tom prilikom susreli sa županom Varaždinske županije Predragom Štromarom, koji ih je upoznao sa svojim radom, nadležnostima te poslovima koje obavlja obnašajući dužnost župana.

Nakon susreta sa županom učenici su razgledali Skupštinsku dvoranu u kojoj se održavaju sjednice Županijske skupštine, a u kojoj su se nekad vršili obredi građanskih vjenčanja.

Radoznalosti učenika nije bilo kraja. Iako tek pohađaju treći razred, dalo se naslutiti da prate aktualna zbivanja u Varaždinskoj županiji.

Kako se postaje županom, je li teško upravljat županijom, kako je nastao grb Varaždinske županije, koji su županovi najdraži sugovornici, koja je županova najteža odluka s kojom se do sad susreo,… samo su bila neka od pitanja koja su zanimala učenike.

Župan je iskazao zadovoljstvo činjenicom da učenici iz svih škola Varaždinske županije posjećuju Županijsku palaču te istaknuo kako su mu zbog svog znanja, radoznalosti i iskrenosti uvijek veoma ugodno društvo.

- Izuzetno mi je drago kada imam prilike ugostiti učenike naših škola jer osim susreta sa županijskim dužnosnicima imaju prilike i upoznati se s bogatom poviješću naše Županije. Uvijek rado primamo naše učenike, jer oni su naša budućnost – napominje župan Štromar.

Nakon susreta sa županom, učenici su krenuli u razgledavanje Male dvorane gdje su se upoznali s obnašateljima dužnosti župana kroz povijest. Također su odslušali i zanimljive pripovijesti o ratničkim danima slavne Husarske pukovnije.

Učenici su završili svoj posjet palači izrazivši zadovoljstvo što su naučili mnoge korisne stvari o funkcioniranju županijske uprave, a učenje kroz praktičnu nastavu još jednom se pokazalo učinkovitim i nadasve zanimljivim.

Na kraju susreta učenici su županu zahvalili na srdačnoj dobrodošlici, a posjet su ovjekovječili zajedničkim fotografiranjem.