Službeni internet portal Varaždinska županija

U Lisinskom najavljena manifestacija Kajkavci u Lisinskom

OBJAVLJENO 06.03.2018.

U dvorani Lisinski u Zagrebu danas, 5. ožujka, najavljena je suradnja pet kajkavskih županija na projektu "Kajkavci u Lisinskom". Varaždinska, Krapinsko-zagorska, Koprivničko-križevačka, Međimurska, Zagrebačka županija i Grad Zagreb partneri su na ovom kulturnom, gospodarskom i turističkom projektu. 

Projektom "Kajkavci u Lisinskom" zajednički će se drugi puta za redom u gradu Zagrebu, predstaviti značaj, zanimljivosti i ponuda ovog dijela kontinentalne Hrvatske. Taj projekt danas su najavili Radimir Čačić, župan Varaždinske županije, Matija Posavec, župan Međimurske županije, Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije, Darko Sobota, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, Hrvoje Frankić, zamjenik župana Zagrebačke županije i Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba. 

Izložbeno-prodajni, turističko-gospodarski i kulturološki projekt Kajkavci u Lisinskom, održati će se 11. ožujka 2018. godine od 14 do 22 sata. Izložbeno prodajni sajam počinje od 14 sati, a koncert u Velikoj Dvorani u 19.00 sati.Organizator ove manifestacije je Radio Kaj. 

- Varaždinska županija snažnije će predstaviti Varaždinsko zelje, koje uz još samo sedam proizvoda u Hrvatskoj ima europsku zaštitu izvornosti. Buča će se po prvi puta predstavlja s jednom novom manifestacijom na idućem Špancirfestu i to želimo ispromovirati. Idemo kao domaćini s regionalnom i međunarodnom izložbom buče. Na sve to u nedjelju ćemo predstavit i tradicijske proizvode, kao i naše husare – rekao je župan Čačić. 

Varaždinska županija predstaviti će se i domaćim tradicionalnim kolačima, tradicionalnom makovnjačom, koščišjakom, medenom rakijom, finim vinima, bučinim uljem te brojnim drugim delicijama i kulturnim programom.

Konferenciji za medije prisustvovala je predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević.

- Varaždinski turizam želimo podići na viši nivo kakav i zaslužuje, a do sada je bio zapostavljen. Pripremamo cijeli niz novih tematskih manifestacija koje ćemo najaviti ovdje u Lisinskom 11. ožujka. A u najavi i pripremi su i projekti vezani na Savez Alpe Adria kao poveznicu sa susjednim zemljama članicama Saveza – rekla je Martinčević.

Svi ste pozvani 11. ožujka 2018. godine u Dvoranu Vatroslav Lisinski na ovu manifestaciju i vjerujem da ćemo se kao Županija odlično predstaviti – zaključila je Martinčević.

NAJČITANIJE NOVOSTI