Službeni internet portal Varaždinska županija

U Varaždinu započeo 16. stručni skup operacijskih sestara hrvatske

OBJAVLJENO 26.10.2017.

U organizaciji Hrvatskog društva operacijskih sestara i Opće bolnice Varaždin, a uz pokroviteljstvo Varaždinske županije u Hotelu Turist započeo je 16. stručni skup operacijskih sestara hrvatske koji je okupio veliki broj medicinskih sestara te tehničara iz cijele Hrvatske.

Na skupu će se uglavnom raspravljati o novim tehnologijama u operacijskim salama, a dobru i konstruktivnu raspravu te puno novih znanja poželio im je i zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin.

- Uloga operacijskih medicinskih sestara je vrlo bitna.One su velika potpora liječnicima kod operacija, dobro znamo da je tu važno veliko povjerenje između njih. Drago mi je da se ovaj skup održava u Varaždinu koji je već I ugostio takve skupove, naime upravo su u našoj Općoj bolnici uvijek radili i rade vrlo dobri kirurzi te vrijedne medicinske sestre. Stoga i Županija ulaže veliki dio financijksuih sredstava u obnovu bolnice, trenutno smo započeli s nekoliko velikih projekata.No, bolnicu osim objekata ćini medicinsko osoblje bez kojih nebi bilo dobrih rezultata i kvalitete. Siguran sam da će sudionici skupa naučiti nešto novo te da će i to moći i znati primijeniti u praksi – rekao je zamjenik župana Vugrin.

Otvorenju skupa su nazočili i ravnatelj Opće bolnice Varaždin dr. Nenad Kudelić, pročelnik Službe za  kirurške  bolesti dr. Anđelko Koprek te Pomoćnica ravnatelja  za sestrinstvo Anica Sekovanić koji su se također obratili prisutnima.

NAJČITANIJE NOVOSTI