Službeni internet portal Varaždinska županija

Upriličeni prijem za članove KUD-a MAK iz Trnovca Bartolovečkog

OBJAVLJENO 27.10.2017.

U Županijskoj palači u Varaždinu upriličeni je prijem za članove KUD-a MAKK iz Trnovca Bartolovečkoga koji su nedavnom 5. Susretu čuvara hrvatske etno bašte koje je organiziralo hrvatsko kulturno-umjetničko društvo FD „Ruža“ iz Filderstadta osvojili prvo mjesto u kategoriji koreografiranog folklora i prvo mjesto kao najuspješniji sudionik smotre. U palaači ih je ugostio zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak koji im je tom prilikom čestitao na uspjesima koje postižu.

- Tradicija prestaje onoga trenutka kad se njome prestanemo baviti, zato je važno raditi s mladima, prenositi im svoja znanja i vještine, jer i oni će to onda ostaviti u baštinu onima koji će doći poslije njih rekao- rekao je zamjenik župana Paljak te naglasio kako  po svojem značaju i veličini, svojem radu i kvaliteti, ovaj KUD zaslužuje da ih se promovira, da im se upute čestitke na svemu što su postigli od 1998. godine kad su osnovani, pa sve do danas.

- Ovaj je KUD izrastao u jako važnog promotora i trnovečkog kraja, i Varaždinske županije, prepoznatljivi su diljem Europe i to nas posebno veseli, stoga sam ih pozvao da im dam poticaj i motivaciju za daljnji rad. Ono što me posebno raduje je njihov rad s mlađim članovima, a treba svakako naglasiti da rad na očuvanju tradicije nije nimalo jednostavan. Zahvaljujem KUD-u Mak što njeguju običaje i tradiciju – dodao je zamjenik župana.

Umjetnički voditelj KUD-a MAK Tihomir Kukulić se zahvalio zamjeniku župana na prijemu te je naglasio kako članove KUD-a ove godine čeka još nekoliko nastupa, dok je voditelj Tamburaške sekcije Tibor Bün kako će članovi KUD-a Mak uskoro nastupiti na državnom natjecanju tamburaških sastava i orkestara koje će se, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, održati 5. studenoga u Dugom Selu.

NAJČITANIJE NOVOSTI