Službeni internet portal Varaždinska županija

Varaždinski OPG-ovi na 4. Sajmu zimnice i autohtonih proizvoda

OBJAVLJENO 10.10.2018.

Već četvrtu godinu za redom Ministarstvo poljoprivrede i Grad Zagreb organiziralo je najveću nacionalnu manifestaciju zimnice i autuhtonih proizvoda na Trgu bana Jelačića u Zagrebu od 5-7. listopada 2018. godine.

Svoje proizvode predstavili su PPP Jurica Cafuk iz Domitrovca, hajdinu kašu i proizvode od hajdine predstavili su OPG Pocedulić, bučino ulje izložio je OPG Andreje Petrović, dok je OPG Gotić predstavio egzotično voće i povrće iz vlastitog uzgoja te domaće umake.

Sajam je otvorio gradonačelnik Milan Bandić i pomoćnica ministra poljoprivrede Jelena Đugum. Istaknuvši da je na sajmu ukupno 100 izlagača iz svih hrvatskih županija.

Cilj manifestacije je promicati hrvatske tradicionalne proizvode i očuvanje pripreme zimnice, te okuplanje domaćih proizvođača iz svih krajeva Hrvatske.

Ovaj Sajam želi potaknuti proizvodnju, prodaju i zaštitu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda koji svojom dokazanom kvalitetom polako postane konkurentan, prepoznatljiv i tražen proizvod na domaćem i vanjskom tržišu.

Na sajmu se moglo kušati i probati proizvodi domaćih proizvođača te autohtoni proizvodi kao što su : džemovi, med, pekmezi, ukiseljeno povrće i mnogi drugi čiji je naziv zaštićen oznakom izvornosti i oznakom zemljopisnog podrijetla u RH i EU.

NAJČITANIJE NOVOSTI