Službeni internet portal Varaždinska županija

Vrijedna investicija u Kolarovcu

OBJAVLJENO 15.03.2017.

U naselju Kolarovec u Općini Cestica u tijeku je proširenje ceste s nogostupom i rješavanje odvodnje oborinskih voda u Ulici 8. maja, a same radove vrijedne 616 tisuća kuna obišli su župan Varaždinske županije Predrag Štromar u pratnji načelnika Općine Cestica Mirka Korotaja i ravnatelja ŽUC-a Tomislava Osonjačkog

Načelnik Općine Korotaj je izrazio zadovoljstvo ovom investicijom jer se njome  rješava važno pitanje za mještane koji žive u toj ulici, a povećava se i sigurnost sudionka u prometu, pogotovo onih najmlađih.

- Općina je posljednje četiri godine ulagala u modernizaciju nerazvrstanih cesta, a uz pomoć Županijske uprave za ceste kao i Varaždinske županije, radilo se na modernizaciji lokalnih i županijskih cesta. Jako sam zadovoljan što ŽUC ulaže na našem području gdje su potrebe zaista velike. Općina Cestica ima preko 140 km cesta, a trenutno započinjemo asfaltiranje 11 dionica. Vrijednost te investicije je milijun kuna, a radovi će biti gotovi sredinom godine – rekao je načelnik Mirko Korotaj.

Radove ŽUC-a pohvalio je i župan Predrag Štromar.

- Došlo je lijepo vrijeme pa je ŽUC odmah, kao i svake godine, krenuo u sanaciju onih cesta koje su stradale kroz zimu. Ove će godine biti izuzetno puno posla budući da je zima bila jaka te se na cestama vide posljedice. Naša je županija što se tiče lokalnih i županijskih cesta zasigurno najuređenija, no još ima puno posla za odraditi. Potreba za novim investicijama uvijek ima, a kako smo uspjeli vratiti sve kredite ŽUC-a, za novo smo razdoblje slobodni i možemo financirati malo više te će biti i nekih velikih projekata u ovoj godini – rekao je župan te dodao kako je ove radove projekta u Cestici s 25 posto financirala Općina, dok je ostatak financirao ŽUC.