Službeni internet portal Varaždinska županija

Zamjenik župana Robert Vugrin na obilježavanju 60. obljetnice bolničkog odjela Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju

OBJAVLJENO 30.09.2017.

Zamjenik varaždinskog župana Robert Vugrin, podsjetivši na povijest lječilišta u Varaždinskim Toplicama, naglasio je da grad i bolnica imaju velike mogućnosti.

„Ljepota prirode, pristupačnost ljekovite vode, blizina Zagreba, prometna povezanost, tradicija lječilišta, ljudi koji su kroz predani rad dali sebe, posebno za vrijeme Domovinskog rata, da ljudima pomognu. To sve daje okvir u kojem bi se Toplice i lječilišni turizam trebali razvijati. Jedan od koraka je izgradnja Spinalnog centra. Projekti već dugo postoje, ali sada smo pokrenuli završni proces, osigurali 108 milijuna kuna i krenulo se u izradu glavnog projekta. U sljedeće dvije godine dobit ćemo Spinalni centar i Varaždinske Toplice pozicionirati na nacionalnoj razini“, poručio je Vugrin.
 
Podsjetimo, prije 60. godina točnije 1957. godine, Specijalna bolnica Varaždinske Toplice, tada lječilište, oformila je prvi bolnički odjel za rehabilitaciju i tako dobila status bolnice. 

Na obilježavanju 60. obljetnice od osnutka tog bolničkog odjela prisustvovala je i predsjednica Upravnog vijeća Specijalne bolnice Varaždinske Toplice i pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Ivana Golubić Horvat, kao i brojni drugi gosti. 

NAJČITANIJE NOVOSTI