Službeni internet portal Varaždinska županija

Zamjenici župana odali počast 104. Brigadi te poginulim antifašistima

OBJAVLJENO 08.05.2018.

Kod spomen kosturnice na Gradskom groblju u Varaždinu položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule antifašiste koji su braneći Grad Varaždin izgubili život u borbi s fašističkim okupatorom.

Uz predstavnike Zajednice antifašističkih boraca Varaždinske županije i predstavnike Grada Varaždina, predsjednika Gradskog vijeća Damira Habijana i dogradonačelnicu Sandru Malenica, počast je odalo i izaslanstvo Varaždinske županije u kojem su bili zamjenici župana Tomislav Paljak i Robert Vugrin.

Na minutu šutnje za sve poginule antifašiste pozvala je Marija Varović iz Zajednice antifašističkih boraca, a županijsko izaslanstvo se pridružilo i članovima Udruge 104. Brigade koji su obilježili godišnjicu svog osnutka položivši vijence i zapalivši svijeće kod spomen obilježja poginulim kolegama.

Treba istaknuti kako je brigada ustrojena na današnji dan prije 27 godina. Prva borbena djelovanja brigada je imala od 13. do 22. rujna 1991. tijekom Varaždinskih dana rata i sudjelovala je u oslobađanju varaždinskih vojarni i osvajanju velikog ratnog plijena. Sudjeluje u borbama u Bjelovaru pa u Nuštru, na zapadnoslavonskom bojištu, u operativnoj akciji „Orkan“, u Posavini, u operacijama „Bljesak“ i „Oluja.

NAJČITANIJE NOVOSTI