Službeni internet portal Varaždinska županija

Zamjenik župana otvorio Ljetnu školu kemije u Prvoj gimnaziji Varaždin

OBJAVLJENO 27.06.2017.

U predvorju Prve gimnazije Varaždin otvorena je prva Ljetna škola kemije koju škola organizira u suradnji s Institutom Ruđer Bošković, Hrvatskim društvom kemijskih inženjera i tehnologa te Varaždinskom županijom. Osim sudionika ljetne škole otvorenju su prisustvovali i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, dr. sc. Tomislav Portada s Instituta Ruđer Bošković, ravnateljica Prve gimnazije Janja Banić te veliki broj profesora i nastavnika kemije. Nakon pozdravnih riječi ravnateljice Janje Banić te nekoliko prigodnih podataka o samoj ljetnoj školi koje je iznio dr.sc.Tomislav Portada prisutnima se obratio zamjenik župana Paljak koji je i otvorio Ljetnu školu.

- Iznimno mi je drago da sam danas u Prvoj gimnaziji gdje su se okupili najbolji mladi kemičari Hrvatske koji će tijekom četiri dana trajanja škole sudjelovati u različitim  predavanjima i radionicama. Pohvalno je što se na ovaj način promiče znanstvena, stručna i nastavna djelatnost čiste i primjenjene kemije. Varaždinska županija je osnovala i Centar izvrsnosti iz kemije u kojem se obrađuje i prati važeći nastavni plan i program iz kemije za osnovne i srednje škole te na taj način potičemo mlade da razviju ljubav prema tom predmetu – rekao je zamjenik župana te dodao kako Varaždinska županija kontinuirano ulaže u obrazovanje, a to će činiti još i više realizirajući nove projekte i programe.

Spomenimo kako u radu Ljetne škole sudjeluju vrhunski učenici, srednjoškolci u području kemije, te izvrsni i eminentni predavači.