Službeni internet portal Varaždinska županija

Zamjenik župana Tomislav Paljak otvorio 14. Županijsku smotru folklora

OBJAVLJENO 11.09.2017.

U ivanečkoj Kinodvorani, održana je 14. županijska smotra koreografiranog folklora, a sama smotra je bila natjecateljskog i revijalnog karaktera te su u dva natjecateljska kruga sa zadanim programom nastupili folklorni sastavi Centra tradicijske kulture iz Varaždina, Varaždinskog folklornog ansambla i KUD-a Mak iz Trnovca, dok su u revijalnom dijelu zaplesali folkloraši KUD-a Belice (pobjednici Županijske smotre Međimurske županije) i domaćini, KUD Salinovec. Smotri je prisustvovao i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak koji je i službeno otvorio smotru istaknuvši pritom posebnu težinu bavljenja kulturom i umjetnošću u vrijeme općenito težih životnih uvjeta i egzistencijalnih problema ljudi. Također je naznačio kako su folklorne skupine društva koja njeguju tradicijske običaje, plijene pažnju svojim nastupima, a ukrašenim nošnjama pokazuju bogatu baštinu i povijest naših krajeva.

- Svima čestitam na sudjelovanju na ovoj smotri, a veliki broj nagrada i osvojenih prvih mjesta govori u prilog k tome da naša Županija ima kvalitetne Kud-ove – rekao je zamjenik župana.

Inače,Pobjednikom smotre proglašen je Varaždinski folklorni ansambl koji će braniti boje Varaždinske županije na državnom natjecanju koje će se u listopadu održati u Čakovcu.