Službeni internet portal Varaždinska županija

Zamjenik župana Tomislav Paljak podijelio majstorske diplome

OBJAVLJENO 26.10.2017.

U Skupštinskoj dvorani  Županijske palače održana je svečanost podjele diploma majstorima koji su prošli tečaj obuke te položili ispit kod Obrtničke komore u Varaždinu.

Ukupno trideset i osmero polaznika steklo je uvjerenje o položenom majstorskom ispitu za zanimanje automehaničar, krojač, frizer, elektroinstalater temeljem kojih će svoje novo stečeno majstorsko zvanje moći upisati u radne knjižice.

Diplome su podijelili predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije  Mario Milak i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak. Obraćajući se okupljenima zamjenik župana Paljak je naglasio važnost  cjeloživotnog učenja.

- Čestitam Vam na uloženom trudu kojeg ste uložili da biste stekli ove potvrde koje su odlična potvrda da se isplati učiti i ulagati u sebe. Obrti su jako važni i to je priča koja povezuje niz segmenata u društvu. Čini mi se da se mnogi obrti nažalost polako gase ali imamo i nove koji se otvaraju. Treba osluškivati potrebe obrtnika, dobro znamo s kojim problemima se susreću i treba im pomoći – rekao je zamjenik župana Paljak.

Predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak je naglasio kako je uočljiv pozitivan trend sve većeg interesa mladih za obrtništvo kao i stalno stručno usavršavanje u obrtničkim zanimanjima.

- Varaždinska županija ima značajnu tradiciju razvoja obrtništva. U Županiji trenutno postoji 2570 obrta, što je za 37 obrta više od prošle godine, no u županiji nedostaje 25 zanimanja jer nema djece koja bi upisala strukovna zanimanja – zaključio je Milak.

Istaknimo kako su majstorski ispiti državno priznati ispiti i polažu se za obrtnička zanimanja, a stečeno majstorsko zvanje omogućuje samostalno otvaranje i vođenje obrta ili vođenje obrta za drugog obrtnika.

NAJČITANIJE NOVOSTI